Пиоли: Ибра е дар от Бога, а не украшение


И. Ангелов

Пиоли: Ибра е дар от Бога, а не украшение

Наставникът на Милан Стефано Пиоли обяви, че нападателят Златан Ибрахимович се е доказал като Божи дар след пристигането си през трансферния прозорец. Ибра подписа като свободен агент след напускането на ЛА Галакси, и се върна в тима, за който игра между 2010-2012 г. 38-годишният не закъсня с головете и след като стартира втория си мач той стигна до попадение в победата с 2:0 над Каляри. Милан не загуби и трите си срещи до тук с шведа в игра, и застана на 10-то място в Серия А.

"Златан доказа, че не е тук като статуя или декорация, а е страхотен играч, който се представя на терена. Неговото идване беше дар от Бога и той се доказва на терена и в тренировките. Той дава най-доброто, като млад играч. Това е играч, който не обича да губи. Той повиши нивото на тима и заради това подписа.

"Отборът работи много, намерихме баланс и при новата ни система на игра. Всеки активно опитва да пресира противника. Трябва по-бързо да вкарваме голове. В следващите 5 мача ще играем на Сан Сиро 4 пъти, включително в Копа Италия. Това няма да е решителен период, но ще е много важен период. Надявах се за него да имам повече играчи обратно от контузии, защото в момента сме в нещо като криза, но тези, които са на линия, са добре мотивирани."

  Сподели
192