Интер изпусна трите точки срещу новака Лече


Л. Михайлов

Интер изпусна трите точки срещу новака Лече

Интер и Лече си поделиха по точка след като завършиха при равен резултат 1:1. Така шампионите под ръководството на Рафаел Бенитес продължават с неубедителното си представяне в Серия А, а в неделя ги очаква да се изправят срещу градския съперник Милан, които са се остановили на лидерската позиция.

През първата част двата отбора стояха сравнително равностойно на терена. Горан Пандев пропусна чист гол след като от няколко метра стреля във вратаря, който успя да избие топката. Фелипе Котуньо също получи шанс да вкара, но не засече ниско центриране на Киву. За домакините пък Джеда пропусна да отбележи с глава в 30-ата минута.

След почивката Бенитес направи важна смяна пускайки в игра голмайсторa Диего Милито на мястото на неоткрояващия се в мача Горан Пандев. В 55-ата минута Ето'о отправи мощен шут към вратата на Антонио Розети, но стражът съумя да изчисти с ръка. Натискът на "нерадзурите" се засили и само страничната греда попречи на Милито да открие резултата на "Джузепе Меаца". За това пък в 76-ата минута аржентинецът получи пас между трима защитници от Ето'о и останал сам срещу вратаря този път не сгреши.

Домакините вече се виждаха с трите точки, но Лече имаха какво да кажат по въпроса. Едва три минути след гола на Милито, Рубен Оливейра необезпокоявано изравни с глава, извисявайки се в наказателното поле. В края на срещата Интер имаха шанс да вкарат, но удар с глава на Станкович не намери очертанията на вратата.

  Сподели
135