Затишие пред буря или анонс на 11 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Затишие пред буря или анонс на 11 кръг на Серия А

Милан - Палермо

Дата: 10 ноември
Час: 21:45
Стадион: „Сан Сиро", Милано
Съдия: Лука Банти (Ливорно)

Милан се завърна на второто място в класирането с победа 3:2 над Бари на „Свети Никола"и с 20 точки от десет мача в момента е пред Интер и Ювентус. Разликата между трите топ клуба обаче е малка, а „росонерите" ще направят всичко възможно да я запазят , още повече, че в следващия кръг е знаменитото миланско дерби. Срещу отбора на Алегри в сряда вечер обаче излиза един от най-неудобните съперници на Милан. През миналия сезон Палермо победи с 2:0 на „Сан Сиро" и с 3:1 в Сицилия, което прави сегашния двубой много интригуващ.

Палермо успя да прекъсне серията си от четири поредни загуби във всички турнири, побеждавайки Дженоа с 1:0 в неделя вечер и паралелно с това, уволнявайки треньора на „грифоните". Въпреки минималният резултат, сицилианци играха отлично и можеха да вкарат три гола само през първото полувреме, но благодарение на героичната игра на вратаря на гостите Едуардо не се стигна до това.

Милан е без контузените Бонера, Одо и Дзамброта, както и наказания Гатузо. Пред дисквалификация е и Пирло. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Папастатопоулос, Антонини; Боатенг, Амброзини, Фламини; Зеедорф; Пато, Ибрахимович.

Палермо няма да може да разчита на Ливерани и Ернандес, които са с контузии, както и наказания до април 2011 Карозиери. В нападение много по-вероятно е да започне мача Миколи, отколкото Личич. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Сиригу; Касани, Муньос, Бово, Балзарети; Миглиачио, Бачинович, Ночерино; Пасторе, Пинила, Миколи.

Преди загубата от Ювентус в 9 кръг, последното поражение за „росонерите" на „Сан Сиро" бе на 13 декември 2009 година, именно от съперника си в сряда вечер. След това Милан постигна десет победи и пет равенства, което показва, че „червено-черните" трудно могат да бъдат победени на собствена земя. Също така може да очакваме много голове в предстоящия двубой, тъй като и двата отбора играят атакуващ футбол и според статистиката са отправили най-много удари към противниковата врата, от който и да е друг отбор в Серия А.

Прогноза за: Милан - Палермо 2:1

 

 

Бреша - Ювентус

Дата: 10 ноември
Час: 21:45
Стадион: „Марио Ригамонти", Брешия
Съдия: Антонио Дамато (Барлета)

Хубавото на шампионата на Италия е, че е непредсказуем. В Испания има два топ клуба и нищо. Мачовете на Барса и Реал са в 99% с предизвестен край, докато на Апенините един отбор може да загуби пет мача подред и като гост на шампиона да завърши наравно. Точно това се случи през уикенда и дори може да кажем, че ако не беше измислената дузпа за спъването на Ето'о в топката, Бреша си вземаше спокойно трите точки, благодарение на геометрически правилния футбол, който показаха „бианкоазурите" на „Сан Сиро" . Великолепната и самоотвержена игра на възпитаниците на Джузепе Якини дали обаче не довела до изтощение в отбора? Две срещи за пет дни е сложно за един малък клуб.

Ювентус ще търси третата си поредна победа в Серия А, след като победи Милан с 2:1, а през уикенда и Чезена с 3:1. Очевидно е, че „бианконерите" набират ход и е вън от всякакво съмнение, че ще се борят за Скудетото през този сезон. Но проблема с контузени играчи в „Старата госпожа" става страшен и дори днес Дел Нери заяви, че би се пуснал да играе, ако бе на 20 години. Наставника няма никакви опции и най-вероятно ще започне със същия състав, както срещу Чезена.

Мареко и Серени са контузени и няма да играят за Бреша. Схема на игра 4-3-2-1. Вероятен състав: Аркари; Берарди, Зебина, Мартинес, Даламано; Хетемаж, Кордова, Вас; Диаманти, Едер; Карачиоло.

За Ювентус отпадат контузените Мело, Буфон, Красич, Легроталие, Ринуадо, Григера, Де Чели, Мартинес, Траоре, Манингер и Амаури. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Сторари; Мота, Бонучи, Киелини, Гросо; Пепе, Акуилани, Сисоко, Маркизио; Куяларела, Дел Пиеро.

Очертава се интересен и завързан мач. На „Ригамонти" пристига отборът с най-резултатното нападение в Серия А от началото на новия сезон. Другата лоша новина за Бреша е, че „Старата госпожа" е допуснала само два гола при своите гостувания, а „бианкоазурите" са най-слабия домакин заедно с Парма. От друга страна Бреша показа признаци на живот срещу Интер, което прави предстоящия двубой труден за прогнозиране. Според мен, който пръв вкара гол, той ще бъде победител, като изобщо не бива да се изключва вероятността това да бъдат домакините.

Прогноза за: Бреша - Ювентус 0:0

 

Лече - Интер

Дата: 10 ноември
Час: 21:45
Стадион: „Вия Дел Маре", Лече
Съдия: Паоло Валри (Рим)


Отборът на Луиджи Ди Kанио загуби последните си два мача срещу Рома и Болоня и в момента се намира на 16-то място с 11 точки. Лече малко вкарва, а допуска много голове. Това обаче изобщо не безпокои наставника на отбора, който има намерение да се противопостави на своя именит съперник. Още повече, че апулийците вече взеха два скалпа на „Дел Маре" (Фиорентина и Катания) и все още нямат загуба. „Ако ние играем така, както играхме 70 минути срещу Рома в Рим, нас ни чака успех", заяви днес Ди Канио.

Натискът върху Рафа Бенитес и Интер става все по-голям след загубата от Тотнъм и равенството с Бреша през уикенда. Испанският специалист не изневери на стила си и започна да настоява за нови играчи, заявявайки, че очаква с нетърпение месец януари. Там вече думата има Масимо Морати, който е максималист и отново иска Скудетото. Но Бенитес може и да е прав, след като не може да разчита на водещи футболисти, Милито се намира в ужасяваща форма, Снайдер загуби съзнание на полувремето срещу Бреша, Санети се разкъсва между двата фланга на отбраната и опорната зона (страшно е да си представим какво очаква Рафа, ако не бе универсалността на „Трактора" и остава един единствен Ето'о, който продължава да вкарва, но само 4 гола в последните шест мача.

Фабиано, Реджиниусен, Бертолачи и Ферарио от Лече са контузени и отпаднаха за мача. Наказани няма, но пред дисквалификация са Ферарио, Месбах и Оливера. Схема на игра: 4-5-1. Вероятен състав: Росати; Рисполи, Густаво, Джулиато, Бривио; Мунари, Джиакомази, Вивес, Оливера, Месбах; Офере.


Лазарета на Интер е препълнен: Мунтари, Марига, Мота, Суазо, Камбиасо, Сезар, Майкон, Самуел са с контузии. Наказани няма, както и такива, които да са извън групата за мача, което показва колко с зле нещата в кадрово отношение за „нерадзурите". Схема на игра 4-2-3-1. Вероятен състав: Кастелаци, Сантон, Лусио, Кордоба, Киву; Санети, Станкович; Пандев, Снайдер, Ето'о; Милито.

Не бива да очакваме много попадения в тази среща, тъй като двата отбора вкараха по седем гола в последните си пет срещи. От началото на сезона пък Интер във всичките си гостувания само един път отбеляза повече от един гол. Лече пък само един път вкара повече от един гол на родна земя. А как ще завърши срещата, това е много трудно да предскажем. Ако Милито не преоткрие своята форма, „нерадзурите" ще продължават да разчитат на Ето'о, но и ако камерунецът няма ден?

Прогноза за: Лече - Интер 1:1

 

Рома - Фиорентина

Дата: 10 ноември
Час: 21:45
Стадион: „Олимпико", Рим
Съдия: Мауро Бергонци (Генуа)

Срещата между Рома и Фиоерентина допреди няколко кръга можехме да свържем с думата криза. Последната победа на „вълците" над лидера Лацио с 2:0, категорично показва обаче, че отбора воден от Раниери се намира на гребена на вълната. Три победи в 4 мача е още по-голямо доказателство за това. В момента столичани се намират на 7-мо място в класирането с 15 точки - с три по-малко от 4-я Ювентус. Може би е прав Ранири, когато казва, че кризата е отминала, защото и в пет мача в Серия А Рома е без загуба.

За Форентина също може да кажем, че излиза от кризата. Флорентинци имат две победи в три мача, в които запазиха своята врата суха. „Виолетовите" вече са на 10-то място с 12 точки, но определено отбора воден от Саниша Михайлович е възроден и в голяма степен причината за това е завръщането на Муту, защото след изтичане на наказанието му, „Ла виола" демонстрира съвсем друг начин на поведение на терена.

Жуан, Окака, Тадей и Писаро са контузени и отпаднаха от групата на Рома за мача. Касети е наказан и също няма да вземе участие в мача. Схемата на игра ще бъде 4-4-2. Вероятен състав: Серджио, Чичиньо, Н. Бурдисо, Рийзе; Перота, Де Роси, Симпличито, Вучинич; Тоти, Бориело.

От състава на Фиорентина заради контузии отпаднаха Фрай; Монтоливо, Йоветич, Занети, Фелипе и Бабакар. Схема на игра 4-2-3-1. Вероятен състав: Боруц; Комото, Гамберини, Натали, Паскуал; Сантана, Донадел; Маркиони, Муту, Варгас; Джилардино.


Рома не е губила у дома си от Феорентина от февруари 1992 година. В същото време, статистиката показва, че „виолетовите" вкарват своите голове най-много през първите 20 минути на срещите си. Но каквото и да показва статистиката, независимо от класирането и травмите, мачът между двата отбора се очертава да бъде напрегнат, защото Рома и Фиорентина са все по-уверени в представянето си и със сигурност ще се опитат да продължат добрите си серии. С по-големи шансове за това са домакините.


Рома - Фиорентина 1:0

 

Останалите срещи в кръга са:

Лацио - Чезена
Киево - Бари
Катания - Удинезе
Каляри - Наполи
Дженоа - Болоня

В четвъртък :

Парма - Сампдория

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196