Анонс на 16-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Серия А

Бреша - Лече
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 16:00 ч.

Бреша назначи отново Еугенио Корини, който уволни само преди няколко седмици, и новият стар наставник се върна с победа, въпреки че клубът остава в опасната зона. Победа над директен съперник сега ще помогне изключително, след като Лече е 15-ти с 15 точки, а Бреша има 10.

Бреша обаче няма победа у дома този сезон, докато Лече спечели повечето от точките си именно като гост. 

В двата състава липсват някои важни имена - при домакините Жоронен е контузен, а Цистана е с наказание. При гостите Лучони и Петричоне са с наказания, Манкосу и Мечариело са с контузии.

Бреша загуби 5 от последните си 6 домакинства в лигата. Лече не успя да спечели в 9 от последните 10 кръга. Бреша няма загуба от Лече в последните 5 мача у дома.

Прогноза: Бреша - Лече 1:1

 

Наполи - Парма
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 19:00 ч.

Наполи уволни Карло Анчелоти след победата му с 4:0 над Генк. На мястото му застана бившият старши-треньор на Милан - Дженаро Гатузо.

Парма се намира в много по-добра форма от последните 6 кръга за Наполи, като в този период спечели и 8 точки повече от съперника си. 

Откъм състави, Гатузо не може да разчита на Гулам, Малкюи и Тонели, които са контузени, и на Максимович, който е с наказание. Предполага се, че новият треньор ще разчита на система на игра 4-3-3. При гостите с контузии са Инглезе, Карамо и Куцка. 

Наполи не успя да спечели в последните 7 кръга и предстои да видим какво ще промени Гатузо в представянето на отбора.

Прогноза: Наполи - Парма 1:1

 

Дженоа - Сампдория
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 21:45 ч.

Само една точка разделя тези два тима между седемнадесетата и осемнадесетата позиция в таблицата. Формата и на двата отбора не е добра, но може би тази на гостите малко превъзхожда съперника.

Дженоа не може да разчита на Пандев и Агудело, което може да доведе до дебют на 18-годишния Денильо Клеонисе. Куаме, Сапата и Лерагер са с контузии. При гостите не се очакват промени от последния кръг, а аут са Бонадзоли, Депаоли, Барето, Березински и Бертолачи.

Сампдория загуби 6 от последните 7 гостувания в лигата. В последните 7 мача на гости на Дженоа обаче Сампдория не загуби. Дженоа няма победа в последните 6 кръга в Серия А.

Прогноза: Дженоа - Сампдория 1:1

 

Верона - Торино
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 13:30 ч.

В последните 6 кръга от Серия А тези два отбора събраха по 9 точки, но Торино навлиза в тази среща след 2 победи, за разлика от съперника, който загуби в два поредни кръга. Верона ще търси подобрение след загубата от Аталанта, докато Валтер Мадзари ще иска да продължи доброто представяне на 3 поредни победи.

В двата тима има някои проблеми - Давидовиц е с наказание за домакините, докато Баду и Беса продължават да липсват. При гостите аут са Лянко, Белоти и Фалке.

Очаква се Торино да покаже повече от домакина си в тази среща, като вероятно Мадзари ще заложи на същите 11, които победиха Фиорентина в последния кръг.

Прогноза: Верона - Торино 0:1

 

Милан - Сасуоло
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 16:00 ч.

Милан е изправен пред възможността за първи път през сезона да постигне три поредни победи, но Сасуоло се доказва като много добър гост в последните седмици. Преди два кръга гостите достигнаха до равенство с лидера тогава Ювентус, който свалиха на второ място.

Сасуоло нямаше късмет в Каляри миналата седмица, като Доменико Берарди вкара и пропусна дузпа в мача. Завръщането на нападателя обаче доведе и до подобрение в играта.

Откъм състави, при Милан контузени са Дуарте и Калдара. Не се очакват промени от победата с 3:2 над Болоня. Сасуоло не може да разчита на контузените Кирикеш, Роджерио и Консили.

Милан спечели 5 от последните 6 мача със Сасуоло във всички турнири. Сасуоло допусна поне по 2 гола в 5 от последните 6 кръга.

Прогноза: Милан - Сасуоло 1:1

 

Болоня - Аталанта
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 16:00 ч.

Аталанта постигна късна победа над Верона в последната седмица, но тимът сътвори чудо в Шампионска лига и премина през груповата фаза, където започна с три загуби. Историческото класиране на елиминациите на най-комерсиалния турнир в Европа със сигурност е повдигнал духа в състава.

Болоня не се намира в най-добрата си форма, но показва добра игра. Проблемите в тима са малко и сега липсват само Дайкс и Сориано. Гари Медел се връща от наказание и може да замени Джемаили на терена. 

Аталанта спечели последните 7 мача с Болоня във всички турнири. Аталанта няма загуба в 25 от последните 28 мача в Серия А. В 7 от последните 8 кръга тимът вкара поне по 2 гола.

Прогноза: Болоня - Аталанта 1:2

 

Рома - СПАЛ 2013
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 19:00 ч.

Рома е тежък фаворит срещу последния в класирането. Проблемът на "вълците" може да се окаже обаче дългият списък с контузени играчи. Завръщането на Един Джеко е добрата новина, след като в последната среща с Интер се видя, че липсва физическо присъствие в атакуващата част от играта.

Дзапакоста, Пасторе, Смолинг, Сантон, Клуиверт и Кристанте са с контузии за домакините, докато Манчини е с наказание. Така титулярните централни защитници ще бъдат заменени от Жуан Жезус и Федерико Фацио.

Спал също има проблеми и не може да разчита на Фарес, Д'Алесандро, Сала и Река поради контузии, а Куртич е с наказание. 

Рома няма загуба в 22 от последните 24 кръга на Серия А. Тимът вкара и поне по 2 гола в 8 от последните 10 кръга у дома.

Прогноза: Рома - СПАЛ 2013 2:0

 

Каляри - Лацио
Дата: 16.12.2019 г.
Час: 21:45 ч.

Гвоздеят в програмата на 16-я кръг от Серия А вероятно е сблъсъкът между двата отбора в най-добра форма, които вероятно ще предоставят зрелище. Лацио надви Ювентус и може да се намеси в борбата на върха този сезон, докато Каляри отдавна е чудото на сезона и прекрасната игра не спира.

Откъм състави, при домакините наказани са Олсен и Рог, докато с контузии липсват Крано, Бирса, Чепители и Паволети. При гостите вероятно ще видим същия отбор от мача с Ювентус, като контузени остават Лукаку, Марусич и Патрич.

Лацио спечели последните 7 кръга и вкара поне по 2 гола в последните 10. Каляри няма загуба в 13 кръга от Серия А и вкара поне по 2 гола в последните 6. 

Прогноза: Каляри - Лацио 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
375