Анонс на 15-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 15-ти кръг от Серия А

Аталанта - Верона
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 16:00 ч.

Верона няма победа в Бергамо от месеца април, 2014 г. и формата в момента не предполага тази статистика да се поправи в събота. Аталанта е големият фаворит в тази двойка в Серия А, но и трябва да посочим, че домакините загубиха последните два мача пред своята публика.

Откъм състави, Дуван Сапата и Симон Кяер са контузените за домакините. Рафаел Толой може да играе отново след наказанието си за последния кръг. При гостите проблемите са повече. Гюнтер е наказан, а с травми са Беса, Баду, Падзини, Кумбула и Велосо.

В 14-те кръга до тук Аталанта води сред реализаторите с 34 попадения. Тимът преодолява всяка дефанзивна постройка срещу себе си, каквато се предполага, че ще предложи Верона в случая.

Прогноза: Аталанта - Верона 2:0

 

Удинезе - Наполи
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 19:00 ч.

Наполи позволи на Болоня да се върне и обърне мача в своя полза в последния кръг в неделя вечер, което нагнети още напрежение над мениджъра Карло Анчелоти и го принуди да извика отбора си в сряда за три дни тренировки при закрити врата.

Удинезе загуби от Лацио в неделя и то с унизителен резултат. Очаква се тимът да не спечели и тук, но ако постигне резултат, то това най-вероятно може да доведе до уволнението на Анчелоти за гостите.

Откъм състави, само Сема е с контузия за домакините, докато Анчелоти не може да разчита на Милик, Малкюй, Гулам, Тонели и Алан.

Наполи спечели последните си 7 срещи с Удинезе във всички турнири. В последните 3 мача между тези отбори Наполи вкара поне по 3 пъти във вратата на противника си. Гостите обаче не спечелиха в последните 6 кръга от Серия А.

Прогноза: Удинезе - Наполи 1:2

 

Лече - Дженоа
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 13:30 ч.

Дженоа няма победа в последните пет кръга след три загуби и два равни. Тимът на Тиаго Мота все още няма победа като гост в сезона и в последните 4 кръга не успя да вкара и повече от гол в своите срещи.

Лече все още няма победа у дома през кампанията, но последните 3 домакинства бяха само равенства. През последната седмица тимът победи Фиорентина и се отдели от битката на дъното.

Откъм състави, при домакините аут са наказаните Розетини и Лападула, както и контузените Майер, Манкосу, Фалко и Мечариело. При Дженоа с проблеми са Сапата, Куаме и Джилионе.

Дженоа не спечели в последните 16 мача като гост в Серия А. Този тим обаче не загуби в последните 9 срещи с Лече.

Прогноза: Лече - Дженоа 1:1

 

Сасуоло - Каляри
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 16:00 ч.

Сасуоло успя да вземе голямо равенство от Ювентус и след това загуби от Перуджа в Копа Италия у дома. Така тимът загуби последните два мача пред своята публика във всички турнири.

Каляри все още няма загуба като гост в кампанията, и сега тимът може да застане на третата позиция в таблицата при лош резултат на Лацио в кръга и победа в този мач. Здравословните проблеми в този отбор обаче са доста - Крано, Фараго, Паволети, Чепители и Бирса са с контузии. Наказан е още Робин Олсен.

При Сасуоло с травми са Роджерио, Берарди, Кирикеш, Пеголо и Ферари. 

Сасуоло избегна загубата в последните 5 мача срещу Каляри. Каляри обаче е в изумителна форма и няма загуба в 12 кръга. В последните 5 Каляри вкара поне по 2 гола на всеки свой противник.

Прогноза: Сасуоло - Каляри 1:2

 

СПАЛ 2013 - Бреша
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 16:00 ч.

Бреша загуби последните си шест мача в лигата и Фабио Гросо бе уволнен от позицията на мениджър след само 3 седмици работа. В момента новакът в Серия А е последен, но с победа над директния си съперник ще прескочи Спал на 19-то място.

Спал победи Лече през седмицата в Копа Италия с 5:1, което вероятно ще приповдигне самочувствието, въпреки многото проблеми в състава. При домакините аут са Фарес, Д'Алесандро, Река, Ди Франческо, Сала и Стефредза.

Десена, Йоронен и Балотели са контузени при гостите. Бреша не успя да вкара гол в последните си 3 мача. В последните 6 кръга гостите допуснаха поне по 2 гола във вратата си. Спал не успя да спечели в последните 7 кръга, но се намира в по-добро състояние от своя гост.

Прогноза: СПАЛ 2013 - Бреша 1:0

 

Торино - Фиорентина
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 16:00 ч.

Торино и Фиорентина са разделени от 1 точка в класирането на Серия А. Двата тима имат еднакъв рекорд в последните 6 кръга с по 2 победи, 3 равенства и загуба. Освен това и в двата тима липсват ключовите атакуващи играчи, Андреа Белоти и Франк Рибери.

При домакините освен Белоти наказан е Едера, а контузени още Фалке и Лянко. Педзела пък ще липсва заедно с Рибери поради контузия за Фиорентина.

Фиорентина няма загуба от Торино в последните 6 мача между тези отбори. Очаква се равностоен двубой в два тима в еднакво състояние.

Прогноза: Торино - Фиорентина 1:1

 

Сампдория - Парма
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 19:00 ч.

Сампдория загуби два пъти от Каляри в рамките на 3 дни, в Серия А и в Копа Италия, съответно. В последните си 4 домакинства обаче тимът няма загуба.

Парма загуби късно срещата си с Милан в последния кръг. Последните 3 гостувания на този тим бяха равенства, и ще се търси надграждане в този момент.

Бонадзоли, Барето, Березински, Депаоли и Бертолачи са контузени за домакините, докато Инглезе, Карамо и Скодзарела са с проблеми при гостите.

Парма е фаворитът преди началото на този двубой.

Прогноза: Сампдория - Парма 0:2

 

Болоня - Милан
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 21:45 ч.

Болоня и Милан също са разделени от 1 точка около средата на таблицата, като статистиката и на двата клуба в последните шест кръга сочи 2 победи, 1 равен и 3 загуби. Привържениците смятат, че Стефано Пиоли не показва достатъчно в атака, докато Болоня създава положения, но не успява да реализира достатъчно от тях.

Откъм състави, при домакините с проблеми са Дайкс и Сориано, а наказан е Гари Медел. За Милан контузен е Дуарте и под въпрос е Калдара. 

Милан не загуби в последните 13 мача срещу Болоня във всички турнири. И двата тима ще се стремят към горната половина на таблицата с победа.

Прогноза: Болоня - Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
308