Анонс на 10 кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 10 кръг на Серия А - срещите в събота

Болоня - Лече

Дата: 6 ноември
Час: 19:00
Стадион: „Дал'Ара", Болоня
Съдия: Орсато

Болоня влиза в решаваща битка за измъкване от зоната на изпадащите, битка, която ще бъде решаваща и за бъдещето на треньора Алберто Малесани. „Рособлу" са без победа в първенството от 22 септември и въпреки престижните равенства срещу Ювентус и Сампдория, в последните си пет мача отбора заработи само три точки, което го изпрати на 18-то място в класирането с 8 точки от 9 мача. След загубата 0:2 в последния кръг от Каляри, президентът Порседа видимо разярен обвини играчите, че играят без дух. Това породи спекулации и за евентуалното освобождаване на Малесани, което разбира се може и да не стане, ако Болоня победи.

Лече играе впечатляващо на собствен терен, но при гостуванията си, хората на Ди Канио стават неузнаваеми. От пет срещи извън „ Виа Дел Маре", южняците спечелиха само една точка. В момента Лече се намира на 12-то място с 11 точки от девет срещи. В последния кръг срещу Рома на „Олимпико" (0:2) двата отбора изиграха един наистина оспорван двубой, в който Оливера и Тоти бяха изгонени, което означава, че уругваецът няма да пътува до Болоня.

Домакините излизат за мача без особени проблеми в кадрово отношение. В лазарета се намират само Еспозито и Мудингай, наказани няма, но при още един картон Портанова ще получи дисквалификация. В средната линия по-вероятно е мача да започне Перес отколкото Дела Роса. Схемата на игра ще бъде 4-3-3. Вероятен състав: Вивиано; Гарис, Портанова, Бритош, Шерубин; Перес, Радованович, Екдал; Буске, Меджиорини, Ди Вайо.

За гостите отпадат контузените Реджиниусен и Фабиано, както и наказания Оливейра. Сини накуцваше на вчерашните занимания и най-вероятно в центъра на защита да видим Джулиато. Схемата на игра ще бъде 4-3-2-1. Вероятен състав: Росати; Рисполи, Густаво, Джулиато, Месбах; Мунари, Джиакомаци, Вивес; Пиати, Ди Микеле; Корвия.

Последният път, когато двата отбора се срещнаха тук, бе на 17 май 2009 година и Болоня победи с 2:1. През настоящия сезон Лече играят шокиращо слабо навън и с основание не може да им гласуваме доверие, още повече, че за домакините този двубой е от особена важност, а и идеална възможност да се отделят от дъното.

Прогноза: Болоня - Лече 1:0

 

 


Интер - Бреша

Дата: 6 ноември
Час: 21:45
Стадион: „Джузепе Меаца", Милано
Съдия: Гава

Интер ще се опита възможно най-бързо да забрави за загубата си 1:3 през седмицата от Тотнъм, а какво по-хубаво това да стане с една победа срещу Бреша. „Нерадзурите" преди две седмици на „Сан Сиро" показаха в едно полувреме разрушителна мощ срещу „шпорите", а във второто колебания в защита. В Лондон Бенитес направи някои изменения в състава и опита  промени в тактиката, но това нямаше необходимия положителен ефект. Специалистът се оправда с многото контузени играчи, заявявайки, че когато лазарета се изпразни, тогава феновете ще видят положителни резултати. Интер в момента се намира на второ място в класирането с 18 точки от девет мача, а в последния кръг при гостуването на Дженоа постигна трудна победа с 1:0, благодарение на гола на Мунтари.

Времената за Бреша не са най-добрите, след като отбора записа пет поредни загуби, в които отбеляза само два гола. Интересното е, че загубите са само с по един гол, което показва, че отбора е бил близо и до това да измъкне точката. Капитанът Посанцини обясни пораженията както с лош късмет, така и с лоша игра и според него, трябва той и съотборниците му да работят още върху играта си. В последният кръг Бреша загуби домакинството си срещу Наполи и в момента се намира на 18-то място в класирането с 9 точки от девет мача.

Рафа Бенитес не може да разчита на Мунтари, който е с контузия и до декември ще бъде извън строя. В лазарета се намират още Станкович, Марига, Мота, Суазо, Камбиасо, Сезар. Наистина, проблемите за испанския специалист са големи и той се принуди в опорната зона да заложи на Киву, а Сантон да започне като ляв бек. Схемата на игра е 4-2-3-1. Вероятен състав: Кастелаци; Майкон, Лусио; Самуел, Сантон; Санети, Киву; Ето'о, Снайдер, Пандев; Милито.


За Бреша отпадат контузените Мареко и Серени. Наказани няма. Вас изпитваше през седмицата болки в глезена и въпреки, че бе включен в групата за мача, най-вероятно Байочо ще започне двубоя. Схемата на игра е 4-3-2-1. Вероятен състав: Аркари; Берарди, Зебина, Мартинес, Даламано; Хетемаж, Кордова, Байоко; Диаманти, Коне, Карачиоло.

Интересно ще бъде да видим в каква степен Интер е възстановен от тежкия двубой с Тотнъм. От друга страна,„нерадзурите" нямат право на повече грешки и съперникът им в събота вечер е идеален като вариант за подобряване самочувствието им. Бреша обаче загуби от Наполи след груба грешка на Вас. А Удинезе вкара своя победен гол след един единствен удар в очертанията на вратата. Най-вероятно гостите ще се отбраняват от самото начало на мача, ще се опитат да затворят играта и да търсят поне точка. Срещу Ето'о и компания обаче това няма да бъде никак лесно.

Прогноза за Интер - Бреша 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198