Анонс на 10-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 10-ти кръг от Серия А

Парма - Верона
Дата: 29.10.2019 г.
Час: 20:00 ч.

Парма впечатли в последния кръг когато водеше на Интер, но пропусна трите точки за 2:2 в крайна сметка. Надеждите на феновете ще са тимът да надгради и да постигне победа срещу далеч по-лек съперник сега.

Верона се изправя пред тежка задача, защото само 2 отбора имат повече точки у дома в лигата от Парма, която има 9. Гостите спечелиха само 4 точки от четирите си мача извън дома в кампанията до тук.

В двата тима има проблеми. Контузени за домакините са Лаурини, Алвес, Инглезе и Корнелиус, а за гостите - Беса, Бочети, Падзини и Баду, докато Велосо е под въпрос.

Верона загуби в 10 от последните 12 гостувания в Серия А. В тези 10 загуби тимът допусна поне по 2 гола. Парма спечели последните си 3 домакинства и се намира в добра форма.

Прогноза: Парма - Верона 2:0

 

Наполи - Аталанта
Дата: 30.10.2019 г.
Час: 20:00 ч.

Аталанта спечели 3 от последните си 4 мача на гости на Наполи, и в момента този тим лети в Серия А с изключителни представяния. В последния кръг през уикенда Аталанта разби Удинезе със 7:1.

Наполи се намира на четвърта позиция в таблицата, на 1 място и 3 точки зад съперника си. Домакините имат и проблеми с липсващи защитници, и сега не е перфектният момент да посрещаш най-доброто нападение в елита. 

Аталанта вкара 8 гола повече от най-близкия си преследвач в тази статистика за момента в кампанията. В тима само Дуван Сапата е с контузия и настроението е перфектно.

При домакините Кевин Малкюй получи сериозна травма в коляното и се присъедини към проблемите в защита. Очаква се Гулам да се завърне, но аут са Манолас, Хисай, Максимович и Руи.

В последните 10 кръга от Серия А Аталанта вкара поне по 2 пъти срещу всеки съперник. Аталанта няма загуба като гост в последните 11 кръга извън дома. Наполи избегна загубата в 25 от последните 28 домакинства в лигата. Аталанта има само 1 суха мрежа през сезона, но тактиката на тима е просто да вкара повече от всеки противник.

Прогноза: Наполи - Аталанта 2:3

 

Каляри - Болоня
Дата: 30.10.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Тези два отбора имат амбицията да се класират за Лига Европа през следващата година, така че ще е любопитно да се наблюдава до къде в развитието си се намира всеки състав. Болоня успя да победи Сампдория в неделя и показва добра игра в атака, докато Каляри направи равен с Торино и разчита повече на здравата си защита.

Откъм състави, при домакините с проблеми са Алесио Крано и Леонардо Паволети, докато за гостите аут са Дестро, Медел, Дайкс и Томиясу.

Болоня не спечели в 31 от последните 34 гостувания в Серия А. Каляри няма загуба в последните 7 кръга.

Прогноза: Каляри - Болоня 1:0

 

Лацио - Торино
Дата: 30.10.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Лацио победи Фиорентина в неделя, а сега се изправя срещу един традиционно добър отбор, но в случая Торо няма победа от 26ти октомври.

Торино не показва достатъчно и Валтер Мадзари вече се намира под напрежение. Предполага се, че нов лош резултат може да има последствия за него.

Двата отбора са в почти перфектно здраве. За Лацио няма контузени имена, докато само Бонифаци е с травма при гостите.

Торино загуби последните 3 мача на гости в Серия А. Лацио не загуби в 13 от последните 14 домакинства срещу Торино във всички турнири. В последните си 4 мача домакините вкараха поне по 2 пъти на противниците си, а Лацио няма загуба в последните 5 домакинства този сезон.

Прогноза: Лацио - Торино 2:1

 

Сампдория - Лече
Дата: 30.10.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Лече успя да вземе точка от Ювентус в последния кръг след като отстъпваше в играта значително. В момента обаче тимът среща отбор в другия край на таблицата и шансовете за резултат са дори по-големи.

Сампдория заслужено държи последната позиция след като не успява да достига до голове и не показва никаква стабилност в защита. В състава са необходими огромни корекции за подобряване и на класирането в Серия А.

Клаудио Раниери няма никакви проблеми с контузени играчи за домакините. При гостите само Диего Фариас е контузен. 

Лече има добър рекорд срещу този съперник и вкара поне по 2 гола в 6 от последните 7 гостувания срещу Сампдория. Сампдория не успя да спечели в последните пет кръга в лигата.

Прогноза: Сампдория - Лече 1:2

 

Сасуоло - Фиорентина
Дата: 30.10.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Сасуоло загуби в три поредни кръга, но успя да се върне към победите в последната седмица срещу Верона. В състава има доста проблеми, но голям бонус за домакините ще е наказанието, което Франк Рибери получи за Фиорентина.

Рибери бе наказан за три срещи след като си позволи да сложи ръце върху съдия от последната среща с Лацио в лигата, която тимът загуби с 2:1. Фиорентина разчита много на уменията на французина този сезон, като този случай ще понижи класата в състава драстично.

За домакините наказан е Магнанели, а с травми са още Рожерио, Пеголо, Ферари, Мадзители, Кирикеш и Бурабиа. Освен Рибери, Размусен, Лирола и Касерес са с проблеми за гостите.

Фиорентина не успя да спечели в 9 от последните 10 мача като гост в лигата. Това ще е любопитна битка в средата на таблицата и Сасуоло ще има домакинската публика зад гърба си и липсата на най-важния играч на своя противник в опита за добър резултат.

Прогноза: Сасуоло - Фиорентина 1:0

 

Удинезе - Рома
Дата: 30.10.2019 г.
Час: 22:00 ч.

В неделя Удинезе беше унижен със 7 гола от Аталанта и съставът вероятно ще е отчаян да покаже нещо по-добро на своята публика много скоро след онзи ден. Домашната форма е добрата новина за отбора този сезон, след като в 5 домакинства тимът само веднъж допусна повече от гол.

Рома надви Милан с прекрасно представяне през уикенда. Постижението е добро с оглед множеството контузени играчи в състава. Преди тази среща с контузии за гостите са Дзапакоста, Пелегрини, Мкхитарян, Диауара, Калинич и Кристанте. Клуиверт се връща от наказание и ще има шанс да играе.

При домакините наказан е Опоку, а с травма се бори Ларсен.

Рома спечели 11 от последните 12 мача с Удинезе във всички турнири. Именно миналият сезон обаче Удинезе спечели с 2:0 над "вълците" и ще иска да повтори това. Рома избегна загубата в 17 от последните 18 двубоя в Серия А.

Прогноза: Удинезе - Рома 1:2

 

Милан - СПАЛ 2013
Дата: 31.10.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Милан не изигра добър мач в последния кръг на гости на Рома и заслужено загуби. Тимът допусна много технически грешки и като цяло не показва достатъчно добър футбол този сезон.

Спал успя да достигне до равенство с Наполи, което бе заслужено с оглед играта в срещата. Този съперник няма да е лек срещу Стефано Пиоли, който все още търси оптималната система за своя отбор.

Откъм състави, само Рикардо Родригес е под въпрос за домакините. Лео Дуарте може да започне на десния бек вместо Андреа Конти след неговото слабо представяне в последния кръг.

При гостите с контузии са Ферес, Д'Алесандро и Ди Франческо. Алберто Палоски вероятно ще стартира срещу бившия си собственик, заедно с Андрея Петаня, също бивш кадър на домакините.

Спал загуби последните 5 мача като гост в лигата. В 4 от тях тимът не вкара. Милан спечели последните 4 мача срещу този съперник, но тогава се намираше в по-добро състояние от моментното. Фаворит остава домакинският отбор, но разликата в класите ще е малка.

Прогноза: Милан - СПАЛ 2013 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
307