Батистута: Молех доктора да ми ампутира краката


И. Ангелов

Батистута: Молех доктора да ми ампутира краката

Аржентинската легенда Габриел Батистута разкри как е молил доктор да ампутира краката му заради болките, които той чувства след пенсионирането си през 2005-та година. Иконата на Фиорентина, която вкара над 350 гола за отбора и страната си, сега претърпя операция на глезена в опит да реши някои от проблемите си. В миналото играчът също е отварял темата за дневната физическа агония на играчите в годините след края на кариерата. Corriere della Sera цитира:

"Аз плачех заради болката и молех доктора да ампутира краката ми. Чувствах болка, болка и още болка. Операциите не са решение за проблема, който имах поне шест или седем години.

"След 40 дни, когато премахна тази шина, ние ще разберем дали тази болка е преминала и дали отново ще мога да ходя като нормален човек. 

"В момента, в който прекратих кариерата си аз разбрах, че глезените ми са на парчета. Търкането беше кокал в кокал и трябваше да поддържа 86-87 килограма. Най-малкото движение за мен беше агония. Имах същия проблем като Ван Бастен, който каза, че не може да продължи на 28 години.

"В някои дни не можех да стана от леглото. Аз плачех с ярост и си казах, че това не може да продължава. Чувствах се болен, толкова болен, че отидох при моя доктор и го помолих да ми ампутира краката. Молех го, настоявах. Казах му, че това не е живот."

Батистута прекрати кариерата си преди 15 години, но се предполага, че ще пристъпи към треньорската професия.

  Сподели
733