Смолинг сравни Серия А с Висшата лига


Н. Гавазов

Смолинг сравни Серия А с Висшата лига

Защитникът на Рома Крис Смолинг разказа за разликата между футбола от Серия А и Висшата лига.

Напомняме, че пристигайки в Манчестър Юнайтед, Хари Магуайър принуди Смолинг да се отправи под наем в Рома, който е валиден до края на сезон 2019/20.

Италианският футбол не стана шок за Крис, но 29-годишният англичанин все пак трябваше да свикне с някои неща.

"Няма голяма разлика по отношение на инфраструктурата и програмата. Подобно на Юнайтед, ние играем тук на всеки няколко дни, така че по време на тренировките тази седмица основният акцент е върху тактиката и възстановяването, а не върху дългите и упорити тренировки.

Но по отношение на мачовете, особено след като гледах Серия А със собствените си очи и изучавах противниците, мога да кажа, че тук има много повече отбори, които играят с двама нападатели, отколкото в Англия. Това създава повече проблеми за вас.

В Англия доста често се налага да се справяте само с един нападател, така че другият централен защитник ви пази. Тук често оставате двама на двама. Освен това тук има повече пробиви зад гърба ти.

"Това определено е ново предизвикателство за мен и ми харесва - много обичам да се бия и да бягам срещу нападателя. Това е в съответствие с моята игра", заяви Смолинг.

  Сподели
250