Анонс на 5-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 5-ти кръг от Серия А

Верона - Удинезе
Дата: 24.09.2019 г.
Час: 20:00 ч.

Хелас Верона се представи сравнително добре срещу Ювентус през уикенда, когато поведе, но и допусна обрат за загубата с 2:1. 

В контраст, Удинезе директно загуби срещата си от Бреша с 1:0 от новака и лошата форма продължи на 3 загуби. Изглежда победата на старта на сезона с 1:0 над Милан е била повече случайна, отколкото показно за намеренията на отбора за този сезон.

Степински се завръща от наказание за домакините, но сега наказан е Камбула, а контузени - Беша и Бочети. Това е трето наказание за играч на Верона от началото на кампанията. Родриго де Пол продължава да липсва с наказние от 3 мача за Удинезе, въпреки тяхната жалба срещу наказанието.

Верона загуби 9 от последните 11 мача в лигата. Този сезон тимът започна с равен и победа, но нареди две загуби преди този мач. Удинезе се намира в дори по-лоша форма, но в последните 3 мача с Верона тимът не допусна гол и спечели срещу този съперник.

Прогноза: Верона - Удинезе 0:0

 

Рома - Аталанта
Дата: 25.09.2019 г.
Час: 20:00 ч.

Рома спечели в последните си три срещи и Пауло Фонсека вероятно вече вижда футбола, който иска, след като започна сезона с две неубедителни равенства при "вълците".

Аталанта взе само точка от Фиорентина през уикенда, но това може да е успокоително след загубата с четири попадения в дебюта в Шампионска лига през миналата седмица. Добрата новина е напълно здравият състав. 

При Рома наказан е Манчини, а с контузии са Юндер, Пероти и Дзапакоста. Очаква се на мястото на бранителя да влезе Жезус, който изглежда е опция преди Крис Смолинг, който пристигна под наем от Манчестър Юнайтед.

Рома няма загуба в последните 13 мача в Серия А. Аталанта вкара поне по 2 пъти в 9 от последните си 10 мача в лигата, като няма загуба в 16 от последните 17 кръга. Аталанта вкара поне по 2 гола на Рома в последните 3 срещи между тези отбори, а на гости на "вълците" тимът няма загуба в последните 5 случая.

Очаква се добър мач и голове в двете врати между тези отбори. Един Джеко и Дуван Дзапата се целят в голмайсторския приз и може да демонстрират желанията си тук.

Прогноза: Рома - Аталанта 2:2

 

СПАЛ 2013 - Лече
Дата: 25.09.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Спал изненада с победа над Лацио, но след това се върна отново на земята след загуба от Сасуоло с 3:0. Сега може би битката срещу директен съперник на дъното ще е подходяща за ново подобрение.

Лече направи подобно постижение на домакина си като надви Торино и след това загуби с три гола от Наполи, което беше очаквано. Съставът обаче е в перфектно здраве преди това гостуване.

За домакините ще липсват контузените Д'Алесандро и Фарес. Якопо Сала и Аркадиуш Река са на линия за заместници. 

Спал загуби в 6 от последните 7 мача в лигата, но поне вкара поне по 2 гола в последните си 3 домакинства. Формата на двата отбора е подобна и двете страни ще се стараят за победата.

Прогноза: СПАЛ 2013 - Лече 2:1

 

Наполи - Каляри
Дата: 25.09.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Наполи е лидер по вкарани голове в първенството след рестартирането му тази година, а до момента тимът спечел и 3 от началните 4 мача. Вкараните 13 гола са нещо, за което ще внимава всеки съперник на Карло Анчелоти, който си спечели похвали и с победа над европейския шампион Ливърпул.

Каляри спечели в последните два кръга, но ще е трудно на тима да продължи тази добра форма срещу този съперник. Освен това с травми за тима са Паволети, Наинголан, Фараго и Краньо, а Сигарини е под въпрос, докато при домакините здравето е перфектно.

Наполи спечели последните 7 мача срещу Каляри във всички турнири. В последните 9 кръга от Серия А Наполи вкара поне по 2 гола. В последните 8 домакинства срещу Каляри домакините също вкараха поне по 2 пъти. Очаква се тимът да спечели тук и да поддържа темпото с Интер и Ювентус.

Прогноза: Наполи - Каляри 2:0

 

Парма - Сасуоло
Дата: 25.09.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Парма загуби три пъти в четирите кръга до тук и победата бе единствено срещу трагичния Удинезе този сезон. Роберто Д'Аверса трябва да намери начин да подобри представянията на отбора си преди да е станало прекалено късно.

Сасуоло спечели първите си две домакинства в кампанията, но загуби два пъти на гости. В момента тимът ще гостува на противник, срещу който може да обърне тази статистика. 

В двата тима има някои проблеми с травмите на Граси и Куцка за домакините, и на Роджерио и Сантос при гостите. 

Сасуоло загуби последните 4 кръга като гост, като допусна и поне по 2 гола във всеки случай. Сасуоло вкара поне 2 гола в последните 3 кръга и това се очаква сега.

Прогноза: Парма - Сасуоло 1:2

 

Фиорентина - Сампдория
Дата: 25.09.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Фиорентина бе близо до прекратяване на поредицата си без победа от началото на сезона в последния кръг, но след късен гол от Аталанта трябваше отново да подели точките след две загуби и равен до четвъртия кръг. Домакините остават единствения отбор в Серия А, който все още не е записал победа.

Сампдория е първият отбор над последното място на своя домакин след три загуби и победа над Торино, която не беше очаквана. 

Откъм състави, домакините нямат никакви проблеми и се очаква подобрение на резултатите им с оглед показаното в последния кръг. Франк Рибери вероятно ще стартира поредни мачове в нападение сега. Алекс Ферари е с проблеми за гостите заедно с Гонзало Марони.

Фиорентина не успя да спечели в последните 18 мача в лигата. В 6 от последните си 7 домакинства тимът не успя да вкара гол. Фиорентина обаче не загуби в 13 от последните 14 мача на своя стадион срещу Сампдория и се очаква да видим подобрение на статистиката.

Прогноза: Фиорентина - Сампдория 2:1

 

Дженоа - Болоня
Дата: 25.09.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Дженоа спечели четири точки в кампанията до тук и допусна две загуби. Играта на тима обаче е на ниво и се очаква подобрение на резултатите. 

Болоня получи първата си загуба през уикенда и след събраните 7 точки до тук феновете ще са доволни. Сега Мичел Дайкс е под въпрос след като получи травма в последния мач, а Данило е с контузия.

При домакините отсъства Стефано Стураро. Предполага се, че и Кристиан Сапата може да загуби мястото си при домакините след като си вкара автогол в последния мач, а в предния допусна дузпа. 

Дженоа не успя да спечели в 13 от последните 14 мача в Серия А. Без Кристоф Пьонтек обаче тимът се обедини към подобрение на играта вместо да разчита на един човек. Сега съставът създава положения и е въпрос на време да започне да реализира повече.

Прогноза: Дженоа - Болоня 1:0

 

Торино - Милан
Дата: 26.09.2019 г.
Час: 22:00 ч.

Торино загуби неочаквано в два поредни кръга и то срещу отбори, които се очакваше да победи лесно. В момента тимът не се намира в най-доброто си състояние и феновете трябва да помогнат на състава.

Милан не се представи добре в дербито срещу Интер и загуби с 2:0 заслужено. Програмата на отбора до тук не беше тежка с изключение на последния кръг, но представянията са под необходимото ниво. В състава само Матиа Калдара е с проблеми.

При домакините аут е Кристиан Ансалди, а Саса Лукич е под въпрос. 

Не се очаква Милан да подобри нивото си драматично от уикенда до тази среща.

Прогноза: Торино - Милан 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259