Ювентус не продал Дъглас Коща на Юнайтед


Н. Гавазов

Ювентус не продал Дъглас Коща на Юнайтед

Агентът на крилото на Ювентус Дъглас Коща заяви, че Манчестър Юнайтед е проявявал  силен интерес към клиента му през  миналото лято.

Миналото лято се носеха слухове, че "червените дяволи" могат да предложат 60 милиона евро (54 милиона паунда) за Коща, чието бъдеще в Торино изглеждаше неясно поради пристигането на Маурицио Сари като старши- треньор.

Въпреки това, Сари, подобно на предшественика си Масимилиано Алегри, реши да запази  Дъглас, така че Юнайтед бе обречен на неуспех в опитите си да примами 28-годишния бразилец.

"Искрено мога да кажа, че нито Алегри, нито Сари някога са мислили да се разделят с него.

Интересът на Манчестър Юнайтед бе  силен. Този клуб винаги е проявявал интерес към бразилци.

Това не бе  единственият заинтересован клуб, но определено най-активният в преследването на Дъглас Коща.

Дъглас имаше безброй здравословни проблеми. През миналия сезон той много често бе контузен. Оставайки в клуба, той иска да се възстанови и да покаже професионализма си.

Ювентус никога не се опита да го продаде, въпреки големия натиск от страна на Юнайтед. Дъглас е отличен професионалист, в най-добрия смисъл на думата. Той може да се адаптира към всичко,

Само си спомнете колко добър бе  в Украйна, страна, която е напълно различна от Бразилия. Той обича Ювентус, но може да се адаптира към всичко.

Висшата лига е страхотно първенство, но засега всички опити да се убеди Ювентус да го продаде са се проваляли. Играчът остана в Торино, остава шампион", заяви агент  Джовани Бранкини.

  Сподели
131