Мхитарян не е уверен, че има бъдеще в Арсенал


Н. Гавазов

Мхитарян не е уверен, че има бъдеще в Арсенал

Плеймейкърът на Рома Хенрих Мхитарян не е сигурен, че има бъдеще в Арсенал.

Отбелязвайки само едно участие в стартовия състав на "артилеристите" през новия сезон на Висшата лига, Мхитарян осъзна, че се намира назад в  плановете на мениджъра  Унай Емери.

В тази ситуация Мхитарян избра да премине в Рома, която му предложи   редовна тренировъчна практикаи и която пое значителен дял от заплатата на Хенри.

И въпреки че Мхитарян премина при "вълците" само под наем, който не предвижда възможността за обратно изкупуване, 30-годишният арменец не знае дали Арсенал ще го вземе обратно.

"Не е, че не се адаптирах към първенството на Англия… Не знам, вероятно смяната на мениджъра  изигра  роля. Аз се преместих в Арсенал по молба на Венгер, след това мениджърът бе сменен - вероятно нещо попречи. Може би философията ми за играта не съответстваше на тази на Емери.

Това е футбол, може да се случи всичко. Главното е, че постигнах целта си: винаги съм искал да играя в Англия. Сега се настройвам на мачовете за  Рома. Имаше интерес от други клубове, но не повече. Рома вероятно най-много искаше да играя в неговия  отбор и съм много щастлив от това.  

Бъдещето? Нека първо видим какво мога да правя в Рома и в края на сезона мисля, че ще поговорим дали ще имам възможност да остана или да отида някъде другаде. Не знам още.

"В момента не мога да кажа нищо за бъдещето си - по-добре е да се съсредоточа върху предстоящите срещи", заяви Мхитарян.

  Сподели
313