Анонс на 7 кръг в Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 7 кръг в Серия А - срещите в неделя

Каляри - Интер

Дата: 17 октомври
Час: 13:00
Стадион: „Сант'Елия", Каляри
Съдия: Талявенто

И двата отбора не могат да достигнат до победата в последните два кръга. Каляри започна първенството отлично - с равенство на Палермо, а след това разгроми Рома с 5:1. В последния кръг сардинци гостуваха на Киево и успяха да грабнат точката, но в Торино срещу Ювентус загубиха с 2:4. В момента отбора е на 14-то място в класирането със седем точки - нещо, което не се харесва никак на президента Масимо Челино въпреки и в медиите се появиха спекулации за възможна треньорска смяна.

Интер загуби от Рома и завърши наравно срещу Ювентус, което му струваше лидерската позиция. Хората на Рафа Бенитес са на трето място в класирането - на три точки от водача Милан. „Нерадзурите" отчаяно се нуждаят от точки, но са изправени пред едно много трудно пътуване до Сардиния, след като от групата отпаднаха ключовите играчи Камбиасо и Милито.

Пиерпаоло Бисоло е свикал под знамената цялото си войнство, включително и контузения Рагацу. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като Агостини и Конти са замразени на пейката заради конфликта помежду им и няма да започнат като титуляри. Вероятен състав: Агаци; Писано, Чанини, А стори, Ариаудо; Биондини, Найнголан, Ласари; Косу; Акуафреска, Матри.

Лошата новина за Рафа Бенитес е, че към контузените Манчини, Кордоба и Пандев, се присъединиха Милито и Камбиасо.Схемата на игра, която ще използва испанския специалист е 4-2-3-1, с Ето'о на върха на атаката, а зад него ще са Биабиани, Снайдер и Коутиньо, като и тримата ще са събрани един до друг, и на практика „нерадзуроте" няма да играят с ясно изразени крила, което предполага по-активна роля при нападение на фланговите защитници. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Лусио, Самуел, Киву; Занети, Станкович; Биябияни, Снайдер, Коутиньо; Ето'о.

Четири от шестте мача на сардинци завършиха при 0:0 и от атакуващия ентусиазъм под ръководството на Масимилиано Алегри няма и помен. Подобен резултат обаче срещу европейския шампион със сигурност би зарадвал феновете, които впрочем изкупиха всички билети на „Сант'Елиа". Бенитес едва ли би останал доволен от такъв край на срещата, което ще означава трети мач без победа. Това не би направили впечатление в много европейски клубове, но за Интер е наистина тревожен сигнал. Не може да сме сигурни в победата на „нерадзурите", а още по-малко да очакваме такава от домакините. Най-разумно е да играем с троен знак.

Прогноза за: Каляри - Интер 1:1

 

Ювентус - Лече

Дата: 17 октомври
Час: 16:00
Стадион: „Олимпико", Торино
Съдия: Гава

В предишния кръг Ювентус направи нещо, което в миналия сезон щеше да бъда определено като сензация. Торинци не вкараха нито един гол във вратата на Интер, но и не позволиха да им бъде отбелязан! След лошия старт на кампанията си в Серия А, Старата госпожа стремително набира ход и в момента заема седмо място в класирането с осем заработени точки.

Лече от началото на първенството се представят не лошо и в момента хората на Луиджи де Канио също имат осем точки, но с по-лоша голова разлика заемат 12-то място в класирането. Обнадеждаващото за апулийците обаче е факта, че в трети пореден мач те нямат загуба, като в последния кръг се наложиха с 1:0 над Катания.

Президентът на Юве Андреа Анели пристигна в базата във Виново, за да се срещне с играчите и да им даде кураж. Според медиите, инициативата е на боса, който ежеминутно се интересува от живота в отбора. Какво видя Анели? Дел Пиеро, Маркизио, Амаури, Куяларела и Пепе тренираха по отделна програма, а в лазарета президента се срещна с Буфон, Ринуадо, Траоре и Ландзафаме. Възможно е обаче президента да пристигна в базата, за да се срещне с Мело и Сисоко, които едва н е се сбиха. Дел Нери ще използва схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Сторари; Григера, Бонучи, Киелини, Де Челие; Красич, Мело, Акуилани, Маркизио; Амаури, Куяларела.


В четвъртък вечер капитанът на Лече Джакомаци получи травма на левия крак, с което изправи на нокти треньорския щаб на апулийците. В крайна сметка двигателят на отбора бе включен в групата и ще вземе участие в мача на „Олимпико". Извън групата останаха обаче Шевантон и Реджиниусен. Схема на игра 4-3-2-1. Вероятен състав: Росати; Рисполи, Ферарио, Фабиано, Месбах; Вивес (или Йеда), Джакомаци, Гросмюлер; Пиати, Оливейра; Корвия.


Гостите пристигат в Торино пределно мобилизирани. Капитанът Джакомаци заяви вече, че иска да повтори историческата победа с 4:3 на „Олимпико" отпреди шест години. Това всъщност е единствената победа на апулийците в Торино. От своя страна Юве ще търси победата с всички сили, за да развие успеха си от предишния кръг. Логиката сочи, че трябва да очакваме голове, тъй като двата отбора са отбелязали общо 25 гола в последните пер срещи помежду си - 16 за торинци и 9 за Лече.

Прогноза за: Ювентус - Лече 2:1

 

 


Сампдория - Фиорентина

Дата: 17 октомври
Час: 16:00
Стадион: „Луиджи Ферарис", Генуа
Съдия: Бриги


Сампдория и Фиорентина са първите два отбора, които ще играят на стадиона на който безчинстваха сръбските хулигани по време на срещата Италия - Сърбия. От домакините имаше четирима играчи, които бяха включени в състава на „Скуадра адзура", но за съжаление не успяха да зарадват феновете си. Сега обаче гнева им ще бъде насочен към Фиорнтина, особено като се има впредвид, че и двата отбора са в затруднено положение. Сампдория не е печелила мач в Серия А от деня на откриването на кампанията си, когато Касано и Губерти с по един голо донесоха победата с 2:0 над Лацио. Оттогава те записаха една загуба и четири равенства, което отрежда 15-то място в класирането за Самп, със седем заработени точки.

Фиорентина също има само една победа от началото на кампанията сив Серия А, което доведе до спекулации относно бъдещето на Саниша Михайлович. Спортният директор на „виолетовите" вече заяви, че има пълно доверие на сръбския специалист и остава да видим какво ще направи Михайлович и отбора му срещу негостоприемния си противник. В момента Фиорентина има пет точки и се намира в зоната на изпадащите - 18-то място в класирането.

За домакините няма да играе Падалино, който лекува травма. В центъра е по-вероятно да видим Тисоне отколкото Поли, а на левия фланг Губерти отколкото Коман. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Курчи; Заури, Косталдело, Лучини, Зиглер; Семиоли, Паломбо, Тисоне, Губерти; Пацини, Касано.


Саниша Михайлович няма да може да арзчита на Йоветич, Д'Агостино, Занети и Болати, които са контузени. Наказани са Монтоливо и Муту, а Аврамов е извън групата. Схема на игра 4-3-2-1. Вероятен състав: Фрей; Де Силвестри, Гамберини, Кролдруп, Фелипе; Сантана, Донаадел, Варгас; Серчи, Лияич; Джилардино.


Това ще бъде среща, в която и двата отбора ще се опитат да доказват себе си и да заличат горчивината от противоречивото си представяне до сега. По-вероятно изглежда Сампдория да победи, но дали Михайлович не е подготвил някоя изненада?

Прогноза за: Сампдория - Фиорентина 1:1

 


Бари - Лацио

Дата: 17 октомври
Час: 21:45
Стадион: „Сам Никола", Бари


Съдия: Роки


Докато Бари се зарадва на почивката в първенството, за да „презареди" своите батерии", то Лацио е нетърпелив да покаже, че се намира в добра топ форма. Апулийците имаха две седмици на разположение да преосмислят представянето си от началото на сезона и особено след последната си загуба от Дженоа с 1:2, която ги остави с 8 точки и им отреди 11-то място в класирането. Отборът има две победи, две равенства и две загуби, а мачът срещу „грифоните" се превърна в истинска драма, след като в срещата бяха показани два червени картона, а победния гол за домакините дойде в 90-та минута.

Лацио, за разлика от миналия сезон когато се бореше да не изпадне, сега показва всички признаци на възраждане. До паузата в първенството „орлите" бяха лидери в класирането и без загуба в последните си пет мача. Снощи Милан победи и се изкачи еднолично на върха, но една победа на столичани срещу Бари, ще ги върне отново на първото място в класирането. Има основания да предполагаме, че това ще се случи, защото отбора вече победи като гост Фиорентина и Киево, но интересно ще бъде да видим дали ще продължат да играят по начин, който правеха преди две седмици.

Ромеро от домакините е с контузия. По дясното крило е по-вероятно да видим Ривас, отколкото Алварес, а в средата на терена Гаци отколкото Донати. Схемата на игра ще е 4-4-2. Вероятен състав: Джилет; Белмонте, А. Масиело, Паризи, С. Масиело; Ривас, Гаци, Алмирон, Гезал; Барето, Кутузов.

Мегни, Матусалем и Каванда са извън групата заради контузии. Схемата на игра, която използва Рея срещу Киево и Бреша бе 4-3-1-2, сега обаче начело на атаката ще бъде само Флокари, подкрепен от Маури, Хернанес и Зарате. Вероятен състав при схема 4-2-3-1: Муслера; Лихтщайнер, Биава, Диас, Раду; Броки, Ледесма; Маури, Хернанес, Зарате; Флокари.

И двата отбора играят със много задържане на топката в средата на терена, така че няма да е по-различно и в тази среща. Бари изпробва същата защитна четворка само два пъти през настоящия сезон и постигна победа и равенство. Миналия сезон апулийци превърнаха „Сан Никола" в неприветливо място за гостуващите отбори, но сега Лацио са в добра форма, а и „орлите" със сигурност ще се опитат да вземат реванш за миналогодишната си загуба с 0:2 тук. Логиката сочи, че столичани са с по-големи шансове за победата, но и Бари играе силно у дома си. Най-добре е да се използва троен знак за този двубой.

Прогноза за: Бари - Лацио 1:1

 

 

Останалите срещи от кръга са:

Бреша - Удинезе
Катания - Наполи
Чезена - Парма
Палермо - Болоня

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137