Романо: Дибала не искаше да напуска Ювентус, но сега е ядосан


Н. Гавазов

Романо: Дибала не искаше да напуска Ювентус, но сега е ядосан

Известният италиански журналист Фабрицио Романо, за когото е известно, че се намира близо до "кухнята" на Ювентус,  сподели мнение ситуацията около нападателя на Ювентус Пауло Дибала, който е близо до трансфер в Манчестър Юнайтед.

"Дибала имаше ужасен минал сезон и бе убеден, че това е заради  връзката му с бившия треньор Масимилиано Алегри. След като Алегри напусна клуба, той разбра, че проблемът е в клуба, а не само в треньора.

Проблемът се състоеше  в неговата роля в тактическите конструкции. Той се чувства като "десетка", но Маурицио Сури играе 4-3-3. Ювентус също се нуждае от пари, след като ги похарчиха за Де Лигт  и други трансфери, те задължително трябва да продадат някого.

Дибала не иска да напуска Ювентус, той винаги казваше, че иска да покаже своите умения, да покаже най-добрите си качества в клуба. Казват ми, че сега Пауло е много ядосан и опустошен. Той бе сигурен, че ще остане, а сега обмисля възможността да замине за Юнайтед.

Пауло все още не е говорил със Сари, както се писа, но се надява скоро да поговори с него. Ще бъде много важно за неговото решение. Той вярва, че Сари иска да го пробва  в нова роля. Сари винаги казваше, че му харесва футболния стил на Дибала и иска да говори с него.

Пауло няма да тренира с Ювентус до 5 август. Ако разговорът му със Сари е положителен, той ще отхвърли предложението на Юнайтед и ще се върне към тренировките.

Агентите му молят Юнайтед за голям договор с огромна заплата, като две от  най-високите  заплати на "Олд Трафорд". Той е отчаян, защото не е очаквал нещо подобно.

Единственото, което трябва да разберем, е животът му в Англия. Южноамериканско момче, което обичаше живота си в Италия и винаги мечтаеше да играе в Ла Лига. Истинската му мечта бе да играе за Барселона с Лионел Меси или за Реал Мадрид", заяви Романо.

  Сподели
418