Годин: Искаха ме от Сити, Юве и Юнайтед


И. Ангелов

Годин: Искаха ме от Сити, Юве и Юнайтед

Уругвайският защитник Диего Годин се готви за новото си приключение с Интер, но той сподели пред репортери, че в близкото минало той е бил търсен от отбори като Манчестър Сити, Ювентус и Манчестър Юнайтед. 33-годишният заговори пред Gazzetta dello Sport:

"Преди година ме потърсиха от Юве, Манчестър Юнайтед, в миналото и Сити. Както и да е, тогава имах договор с Атлетико и не мислех да напускам. Този път е различно, защото договорът ми изтичаше. Но и никой отбор не ме убеди толкова, колкото Интер.

"Те пристигнаха първи и действаха по-решително от останалите отбори. Те показаха проекта си - той е амбициозен, както мен. И ми хареса да стана част от това и да помогна на Интер да го реализира. 

"В Италия е по-трудно да играеш като нападател, отколкото като защитник. На теория тук е по-добре за мен. Но трябва бързо да разбера какво иска мениджърът от мен, искам да помагам на колегите си на терена и извън него. Конте? Той ми напомня много на Симеоне. Те живеят с футбола и имат страст, гледат детайлите, извличат максимума от играчите, които тренират.

"Конте е конкретен: той знае какво иска, посочва го точно и това е идеално за играчите."

  Сподели
496