Интер ще иска само да наеме Лукаку


Н. Гавазов

Интер ще иска само да наеме Лукаку

Ръководството на Интер ще се опита да се договори с Манчестър Юнайтед за наем на нападателя Ромелу Лукаку. Както е известно, очаква се, че до края на седмицата делегация на "нерадзурите" ще посети Острова, за да се срещне с колегите си от Юнайтед за белгийския национал.

Клубът от "Олд Трафорд"  не се опитва да попречи на Лукаку да напусне, а само иска да си върне 75-те  милиона паунда, за които Ромелу бе купен преди две години от Евертън.

Такава сума е недостъпна за Интер, който трябва да бъде находчив - клубът от Серия А се опитва да продаде редица свои играчи, което не е никак лесно, а също така проучва възможността за наемане и след това за закупуване на Лукаку.

В момента играчът на националния отбор на Белгия вече започна  предсезонна подготовка с  "червените дяволи“, но иска проблемът с бъдещето му да бъде решен възможно най-скоро - според някои източници, до 20 юли. Именно това е накарало босовете на Интер да предприемат пътуването.

Друга причина, поради която Интер се разбърза е появилите се слухове за интерес на Ювентус към Ромелу.

Така или иначе, сега Интер ще се съсредоточи върху това да убеди Юнайтед да пусне играча си под наем на "Сан Сиро", с опцията за задължителна покупка на нападателя. В Милано се надяват, че ще успеят да съберат парите за Лукаку до следващото лято.

  Сподели
543