Интер не е нарушавал правилата по отношение на Годин


Н. Гавазов

Интер не е нарушавал правилата по отношение на Годин

Интер е спазил всички процедури около привличането на защитника на Атлетико Диего Годин, който ще напусне сегашния си клуб, за да премине в лагера на "нерадзурите" след края на сезона. През уикенда се появиха съобщения в някои испански медии, че миланският клуб по незаконен начин е влязъл в контакт с уругвайския футболист и е нарушил правилата при регистрацията на документите за трансфера на Годин.

От Лигата опровергаха тези слухове, подчертавайки за яснота в действията на Интер и спазване на всички правила на ФИФА по отношение на трансферите.

Контрактът на Годин е представен в офиса на Лигата в Розелини на 8 май. От документите става ясно, че миланци са уведомили Атлетико за преговорите, което е достатъчно, тъй като контрактът на Диего с мадридчани изтича през това лято. Нешо повече, "нерадзурите" са информирали "дюшекчиите", че са съгласували с бранителя условията на тригодишна сделка, като футболистът е преминал прегледи в Испания.

От Розелини потвърдиха, че заплатата на Годин ще е 5.2 милона евро, а правата върху образа на играча на стойност до 6 милиона евро изцяло принадлежат на футболиста. Комисионната за агента на Диего е 2.1 милиона евро.

  Сподели
405