Игуаин подаде официална молба за трансфер в Челси


Н. Гавазов

Игуаин подаде официална молба за трансфер в Челси

Нападателят на Милан  Гонсало Игуаин, чиито права принадлежат на Ювентус, иска да играе за Челси, съобщава Sky Sport Italia.

Според източника на информацията, аржентинецът е подал официално искане за прехвърляне в английския клуб. Напомняме, че интерес на Челси към Гонсало съществува и по-рано стана известно, че в четвъртък братът и агент на футболиста Николас е долетял в столицата на Англия. Николас трябва да се срещне с ръководството на Сари и Челси. "Сините" искат да чуят исканията на Игуаин и да разберат при какви условия е възможна сделка, което се усложнява от факта, че през този сезон нападателят на Ювентус играе под наем за Милан.

Към момента е известно, че "росонерите"  не са готови  да пуснат футболиста, който бе нает от Ювентус миналото лято за € 18 милиона, без да получат подходяща замяна. В същото време клубът от  Торино иска да получи пари за нападателя и отказа да включи в сделката нападателят на Челси  Алваро Мората. Договорът за наем между двата клуба от Серия А за Игуаин предполага възможност за закупуване на играча за 32 милиона паунда в края на сезона.

Игуаин има 6 гола и 1 асистенция за Милан  в 15 мача в Серия А. В Лига Европа 31-годишният футболист се разписа 2 пъти в 5 срещи.

  Сподели
356