Анонс на 16-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Серия А

СПАЛ 2013 - Киево
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 13:30 ч.

Спал спечели три точки от последните четири кръга и така се намира на четири точки от опасната зона на дъното на таблицата в Серия А. 

Киево спечели четири точки в същия период и се намира на 10 пункта от спасението. В тимът има някои проблеми сега с наказанието на Фабио Депаоли и контузията на Ненад Томович, докато при домакините здравето е перфектно.

Киево направи 4 поредни равенства в Серия А. Спал допусна поне по 2 пъти в последните 5 домакинства в първенството. Спал не успя да спечели последните си 6 мача в лигата, а този двубой се оформя като голям в битката на дъното. 

Прогноза: СПАЛ 2013 - Киево 2:0

 

Сампдория - Парма
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Сампдория успя да вземе равенство в последния момент на срещата с Лацио в последния кръг, и по този начин вече три срещи тимът няма поражение. 

Парма също взе точка през последната седмица, но това стана пред домашната публика и може да се счита за разочарование, защото беше срещу последния Киево. Сега тимът не може да разчита на ключовия нападател Жервиньо, както и на ветерана Бруно Алвеш, а с проблеми са още Димарко, Граси и Калаио, който е наказан.

Очаква се Сампдория да владее инициативата и Парма да чака своя момент. Липсата на ключови имена за гостите обаче ще е от значение.

Прогноза: Сампдория - Парма 2:1

 

Фиорентина - Емполи
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Фиорентина няма победа в последните си осем мача и атакуващото трио изглежда в криза. 

Емполи успя да вземе 10 точки в последните 4 кръга и така да се настани на 5 пункта от опасната зона. В тима под въпрос с травми са Паскуал и Антонели.

При домакините има трима наказани - Миленкович, Верету и Фернандес. Фиорентина взе 6 равенства в последните 7 кръга. Емполи не успя да победи в последните 9 мача на гости в лигата. 

На хартия домакините са фаворити в двубоя. Формата на Емполи обаче изглежда добре, поради което не трябва да има подценяване от страна на "виолетовите" за успеха.

Прогноза: Фиорентина - Емполи 2:1

 

Фрозиноне - Сасуоло
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Фрозиноне вкара само 2 гола в последните си 5 мача и в този период претърпя някои тежки поражения. Такива бяха загубите с 3:0 и 4:0 от Интер и Наполи, съответно. 

Сасуоло водеше с два гола на Фиорентина в последната седмица, но срещата завърши при 3:3. Тимът ще се надява да се представи по-добре срещу предпоследния в този кръг.

Фрозиноне има проблеми с контузиите на Паганини, Крайнч, Диониси и Халфредсон, докато при гостите аут са Кевин-Принс Боатенг, Клод Адяпонг и Филип Джуричич.

Фрозиноне постигна само равенства в последните 3 мача у дома. Сасуоло спечели 5 от последните 6 мача срещу Фрозиноне във всички турнири.

Прогноза: Фрозиноне - Сасуоло 0:2

 

Каляри - Наполи
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 19:00 ч.

Каляри не може да разчита на редица ключови имена в момента, но самочувствието ще е на ниво след като тимът губеше в последния кръг от Рома с 2:0, но успя да достигне до 2:2, играейки с двама изгонени в мача.

Наполи бе елиминиран от Шампионска лига през седмицата и настроението няма да е на най-високо ниво преди уикенда. Въпреки всичко тимът е големият фаворит и ще трябва да поддържа темпото на Ювентус на върха.

Откъм състави, контузени за домакините са Лукас Кастро и Харалампос Ликоджанис, докато наказани са Срна и Чепители. Към тях Леонардо Паволети е под въпрос и може да пропусне. 

За гостите Влад Кирикеш и Симоне Верди са с контузии. Наполи има добър рекорд срещу Каляри, като в последните 7 мача успя да вкара на този противник поне по 3 гола. Наполи няма загуба в 35 от последните си 38 мача като гост в Серия А. Срещу Каляри тимът няма загуба в 16 поредни мача.

Прогноза: Каляри - Наполи 0:2

 

Рома - Дженоа
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 21:30 ч.

Рома някак пропиля аванс от два гола срещу 9 човека от Каляри в последния кръг. Освен това изненадващо "вълците" загубиха с 2:1 на гости на Виктория Пилзен в Шампионска лига, и като цяло тези срещи бързо трябва да заминат в миналото за тима.

Дженоа се намира на втората най-лоша поредица от мачове без успех в Серия А (9 поред). Смяната на мениджъра миналата седмица също не може да е имала мигновен ефект. Тимът все още се намира на 5 точки над опасната зона, но трябва да се върне бързо към добрите резултати, въпреки че срещу конкретно този противник това ще е трудно.

Рома не може да разчита на Джеко, Шаарави, Пелегрини и Де Роси тук. Само Доменико Кришито е с наказание за гостите. 

Рома спечели последните 11 домакинства срещу Дженоа във всички турнири. Гостите загубиха 8 от последните си 10 мача в Серия А извън дома. Рома няма загуба в 9 от последните 10 мача пред своя публика.

Прогноза: Рома - Дженоа 2:1

 

Аталанта - Лацио
Дата: 17.12.2018 г.
Час: 21:30 ч.

Аталанта се върна към победите след успех с 3:1 над Удинезе в последния кръг. Сега тимът е само на точка от местата за Лига Европа и само на 5 от топ 4. 

Лацио направи 4 равенства поред в Серия А и загуби последните си два европейски мача. Тимът няма победа от 8ми ноември и се намира в своеобразна криза.

Аталанта се показва в по-добрата форма между тези отбори и изглежда готова да атакува топ 6 местата в лигата. Излизайки пред своя публика тимът ще е уверен да се докаже срещу един от големите отбори, който е в дупка.

Прогноза: Аталанта - Лацио 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
645