Анонс на 15-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 15-ти кръг от Серия А

Наполи - Фрозиноне
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Наполи успя да се върне след равенството с Киево с победа над Аталанта в понеделник. Сега тимът е на осем точки от лидера Ювентус, като се предполага, че повечето усилия от тима ще са насочени в Шампионска лига, освен ако Ювентус не загуби в петък преди този мач от Интер.

Фрозиноне не следва да бъде подценяван, след като загуби само веднъж в последните шест кръга. Равенство тук ще е позитивен резултат за тима и вероятно това ще е целта преди старта. В състава контузени са Паганини, Халфредсон, Диониси, Гори.

При домакините с травми са Верди и Кирикеш. Наполи няма загуба в последните 12 домакинства в лигата. Фрозиноне не успя да вкара в 5 от последните 7 мача на гости в Серия А. Наполи спечели последните 3 мача срещу Фрозиноне във всички състезания. 

Прогноза: Наполи - Фрозиноне 2:0

 

Каляри - Рома
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 19:00 ч.

Каляри направи три равенства поред и сега няма да може да разчита на ключовия нападател Лукас Кастро до края на сезона.

Рома показва затруднения в последните седмици и в момента се намира на пет точки от топ 4 позициите в таблицата. В тима контузени са Шаарави, Джеко, Пелегрини и Де Роси, а това вероятно може да се обвърже с последните представяния.

Освен тежката травма в коляното на Лукас Кастро, за домакините под въпрос е само Паволети. 

Рома спечели 6 от последните си 7 срещи с Каляри във всички турнири. В последните 3 "вълците" запазиха суха мрежа. Рома се класира за следгруповата фаза на Шампионска лига и сега може да се концентрира над двубоите в Серия А до февруари.

Прогноза: Каляри - Рома 1:2

 

Лацио - Сампдория
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 21:30 ч.

Лацио излезе с равенства от последните три срещи в Серия А, като спечели само веднъж в последните 5 в лигата. Но въпреки тази понижена форма тимът е на 1 точка от Топ 4. 

Сампдория се върна в правия път с победа над Болоня в последния кръг, след като в предишните 4 бе получила 3 загуби. 

В двата състави проблеми почти липсват - контузени са Марусич за домакините и Барето за гостите.

Лацио има добър рекорд от 13 срещи у дома срещу Сампдория, в които не загуби. В последните 4 Лацио вкара поне по 2 пъти на този противник. И двата отбора в момента се намират по-ниско отколкото в същия момент миналия сезон, с по 8 и 7 точки назад, съответно. И двата тима целят европейските позиции в края на кампанията, поради което ще се цели победата. Домакините обаче имат по-добрата статистика в тези срещи.

Прогноза: Лацио - Сампдория 1:0

 

Сасуоло - Фиорентина
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 13:30 ч.

Сасуоло спечели само в един от последните шест мача в лигата и в последния кръг не успя да вкара гол на 17-ят в таблицата Удинезе. Вероятно умората се натрупа в тима след добрия старт. 

Фиорентина загуби от Ювентус, донякъде очаквано, в последния кръг, и това доведе до пропадането в долната половина от класирането. Европейските места са далеч, но месеците до края може би са достатъчно за подобрение.

Кевин Принс Боатенг и Адяпонг са контузени за домакините, докато Юго е наказан за гостите.

Сасуоло направи 3 равенства в последните си 3 домакинства в лигата. Фиорентина излезе с 3 равенства в последните си 3 гостувания в лигата. Гостите са фаворит на хартия, но формата предполага равностоен двубой.

Прогноза: Сасуоло - Фиорентина 1:1

 

Удинезе - Аталанта
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Удинезе се намира на 2 точки над опасната зона след като спечели 4 точки в последните 2 кръга. Сега тимът е между Емполи и Болоня в класирането, а те играят един срещу друг в тази седмица. 

Аталанта пострада от поредни загуби и чувства отсъствието на Йосип Иличич. Тимът обаче е фаворит в този двубой, след като новините за контузените при домакините са доста - аут с травми са Баду, Теодорчик, Самир, Ваг и Барак.

Прогноза: Удинезе - Аталанта 1:2

 

Парма - Киево
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Парма бе на поход от две победи преди да срещне Милан и да загуби в последния кръг. Така Парма изпадна изпадна от топ 6 местата, но има възможност отново да се върне когато се изправя срещу послендия в таблицата.

Киево взе равенства в последните три срещи в лигата, което е подобрение след седемте поредни загуби преди това. Все пак победата отсъства от актива на тима този сезон.

Откъм състави, най-добрият играч за домакините - Жервиньо, е аут с травма заедно с Граси и Димарко, а Калаио е наказан. Ненад Томович е контузен за гостите, а Розетини е с наказание.

Парма е фаворит тук, но се очаква да изпита затруднения без Жервиньо в игра.

Прогноза: Парма - Киево 1:0

 

Емполи - Болоня
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Емполи успя да спечели седем точки от последните девет възможни в Серия А, като така се изкачи над опасната зона за сметка именно на Болоня.

Болоня няма победа в последните 7 мача и в последния уикенд тимът не показа нищо срещу Сампдория. Старши треньорът Филипо Индзаги изглежда под напрежение и може да загуби работата си при липса на подобрение в идните седмици.

В лагера на Емполи липсващи играчи няма. Болоня не може да разчита на наказан Калабреси, а Сантандер е под въпрос. 

Болоня не успя да спечели последните си 17 гостувания в Серия А. Емполи вкара поне по 2 гола в последните 3 мача в лигата. Само 2 точки делят тези отбори в класирането и това може да се определи като голяма среща за тях. Емполи е в по-добрата форма и ще търси победата пред своята публика.

Прогноза: Емполи - Болоня 2:1

 

Дженоа - СПАЛ 2013
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 19:00 ч.

Дженоа няма победа в последните 8 кръга. Новият мениджър Иван Журич вече може да е под напрежение за работата си. 

Спал не се намира в много по-розово положение със спечелени 2 от последните 15 възможни точки. Междувременно Емполи и Удинезе се подобряват в съседство в клсаирането, което не вещае добри неща за тима. 

Бразилското дуо Беса и Ромуло са наказани за домакините, а за гостите - Чонек. Очаква се последният да бъде заменен от Йохан Джуру. 

Спал загуби 5 от последните 6 мача на гости. Дженоа не успя да спечели в последните 8 мача в лигата. В тях тимът допусна поне 2 пъти в 5 от последните 6. 

Прогноза: Дженоа - СПАЛ 2013 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
461