Анонс на 13-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 13-ти кръг от Серия А

Удинезе - Рома
Дата: 24.11.2018 г.
Час: 16:00 

Удинезе няма победа в последните си седем срещи, като това доведе до промяна на мениджъра. Сега дори точка срещу голям съперник може да се приеме за позитив и вероятно това ще е целта. 

Рома прекрати лошата поредица от три срещи без успех точно преди почивката за национални срещи, но тук ще търси отново победа за да постави под напрежение отборите от топ 5. В този тим някои хора се върнаха с проблеми след националните срещи, като контузен остава Пасторе, а под въпрос Де Роси, Манолас и Пелегрини.

Рома спечели последните си 10 мача срещу Удинезе във всички турнири. "Вълците" нямат загуба в 29 от последните си 32 мача на гости в Серия А, докато Удинезе загуби 4 поредни домакинства, без да вкара в 3 от тях. 

Прогноза: Удинезе - Рома 1:2

 

Парма - Сасуоло
Дата: 25.11.2018 г.
Час: 13:30 ч.

След поредица от три мача без успех, Парма надви Торино преди паузата за национални срещи и се върна в горната половина на класирането. 

Сасуоло няма загуба в последните си 4 мача, като така поддържа темпото с Рома и Милан в позициите под върха.

В двата тима проблеми почти няма. Димарко е контузен, а Калаио наказан за домакините, докато Аджапонг е с контузия за гостите. 

Двата тима са кандидати за аутсайдер на сезона до тук. Те се държат за местата, близо до европейските, заедно с Торино и Сампдория. Формата в момента изглежда равностойна от двете страни.

Прогноза: Парма - Сасуоло 1:1

 

Наполи - Киево
Дата: 25.11.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Наполи спечели последните си пет мача, и така поддържа темпо с Ювентус. До старта на този мач обаче Наполи може да изостава от лидера с 9 точки обаче.

След началото на сезона, когато бяха отнети точки от Киево, сега тимът е на 0 след равенството от последния кръг. С 0 точки от 12 кръга обаче тимът не изглежда никак добре и смяната на мениджъра беше резонна.

В двата състава има проблеми. При Наполи аут са Кирикеш, Юнес, Мерет и Верди, а в лагера на гостите липсват Риджони, Пучарели и Яросински.

Киево не успя да спечели 19 от последните си 20 мача в Серия А на гости. Наполи спечели 6 от последните 7 у дома. В 8 от последните 10 у дома Наполи вкара поне по 2 пъти на противниците си, докато Киево допусна поне 2 в 8 от последните си 9 срещи.

Прогноза: Наполи - Киево 3:0

 

Болоня - Фиорентина
Дата: 25.11.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Болоня стана единственият отбор, загубил точки срещу Киево, в последния кръг. 

Фиорентина вече 4 кръга поред прави единствено равенства, но трябва да вярва, че ще вземе победа от преодолим съперник сега. В тима проблеми почти няма, като само Педзела е с контузия. 

За домакините Филипо Индзаги има също почти пълен състав, с изключението на Федерико Матиело. 

Фиорентина спечели 7 от последните 8 мача с Болоня във всички турнири. Болоня допусна поне по два пъти в последните си пет срещи, и се очаква това да е достатъчно за гостите.

Прогноза: Болоня - Фиорентина 1:2

 

Емполи - Аталанта
Дата: 25.11.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Промяната на мениджъра очевидно сработи за Емполи, който успя да победи Удинезе точно преди почивката за национални срещи, и по този начин да се измъкне от опасната зона на дъното.

След лошия старт Аталанта започна да набира скорост. Тимът спечели последните си 4 мача, а в последния изуми с 4:1 над Интер. За това допринася и перфектното здраве в клуба, след като и сега нито един човек няма да липсва за Джан Пиеро Гасперини.

Аталанта запази суха мрежа в 6 от последните 8 мача с Емполи във всички състезания. В последните си 4 мача Аталанта вкара поне по 2 пъти и вероятно това чака и домакините тук.

Прогноза: Емполи - Аталанта 1:2

 

Дженоа - Сампдория
Дата: 25.11.2018 г.
Час: 21:30 ч.

Дженоа няма победа в шест поредни кръга, и загуби в последните три поред. Старши треньорът Иван Журич изглежда ще загуби мястото си, и при нов негативен резултат се очаква именно това. 

Сампдория също загуби последните си три срещи и така се намира само на точка над съперника си тук на 12-то място, но и двата отбора целят по-високо класиране. В състава на гостите Линети е наказан, а с контузии са Реджини и Барето.

Само Сандро е под въпрос за Дженоа. Лошата новина за домакините е, че срещу Сампдория те загубиха последните 5 сблъсъка като домакини. В последните 3 Дженоа не успя да стигне до гол във вратата на противника. И двата отбора се намират в потресаваща форма обаче. Не се очаква зрелищен футбол, както и особен ентусиазъм в играчите.

Прогноза: Дженоа - Сампдория 0:0

 

Каляри - Торино
Дата: 26.11.2018
Час: 21:30 ч.

Каляри загуби само веднъж в последните пет кръга и това беше срещу лидера Ювентус. Преди началото на кръга тимът се намира на 5 точки над опасността, но напрежението може да се нагнети и разстоянието да се съкрати до понеделник вечер.

Торино загуби последния кръг у дома от Парма и трябва да е използвал почивката за национални срещи за да се подобри, ако ще преследва целта си и европейските места в края на сезона. 

Рагнар Клаван е контузен за домакините, а Томас Ринкон е наказан за гостите. Торино няма загуба в последните 8 мача на гости. Каляри избегна загубата в последните 6 мача у дома. За да спечели Торо обаче ще трябва да направи прецедент и да стане първия тим, успял на гости на Каляри този сезон.

Прогноза: Каляри - Торино 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
546