Де Лаурентис: Сари искаше да разбие Наполи на части


Н. Гавазов

Де Лаурентис: Сари искаше да разбие Наполи на части

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис подложи на критика мениджъра на Челси Маурицио Сари, който, според боса, се опитва да разбие на части тима след назначаването си на работа в Лондон.

Напомняме, че едва застъпвайки на мениджърския мостик на "сините", Сари подписа със своя бивш възпитаник в неаполитанския отбор Жоржиньо. Де Лаурентис е позволил това да се случи едва след разговор с новия старши-треньор на Наполи Карло Анчелоти, който в крайна сметка е решил да заложи на други играчи в опорната зона.

Според Аурелио, Сари е искал да привлече и други играчи на "партанеопеите".

"На мен не ми харесва когато той говори, че и двамата сме допуснали грешки. Не мисля, че от моя страна е имало някакви грешки. Вината ми е, че не му попречих, когато имаше нужда от това.

Той имаше договор, за това аз можех да му възразя. Той се държеше по неподходящия начин, тръгна срещу играчите, които не смяташе за достатъчно добри. А тези играчи много му дадоха. Той ги унищожаваше по време на забележителните си тренировки, но те винаги добре реагираха.

След това Сари поиска да заведе целия ми отбор в Англия и да разбие Наполи на части. Наложи ми се да поставя някои условия на  Марина Грановская (директор в Челси – б.р.). Той поиска Жоржиньо и аз разреших трансфера, след като разговарях с Карло Анчелоти, който ми каза, че разчита на Амаду Диавара и иска да използва Марек Хамшик по-дълбоко", заяви Де Лаурентис.

  Сподели
404