Източник: Юнайтед отказал да участва в наддаване за Роналдо


Н. Гавазов

Източник: Юнайтед отказал да участва в наддаване за Роналдо

Манчестър Юнайтед е получил предложение да закупи от Реал Мадрид правата на Кристиано Роналдо, съобщава журналистът от The Times и инсайдер Сам Пилгър. Според представителя на медиите, това е станало още по времето, когато Португалия участваше на финалите на Мондиал 2018. По всичко изглежда, че още тогава е било планирана раздялата между Кралския клуб и нападателя.

Напомняме, че вчера Реал Мадрид обяви за преминаването на Роналдо в Ювентус, а от италианския шампион разкриха някои детайли от сделката, чиято стойност е 112 милиона евро, които ще бъдат плащани в продължение на две години.

Преди да бъде осъществен контакт с Ювентус обаче, Реал Мадрид се е свързал с бившия клуб на Роналдо Манчестър Юнайтед. Англичаните обаче категорично са отхвърлили вариант със завръщане на португалеца, въпреки обещанието от страна на испанците, че клаузата за освобождаване на португалеца ще бъде намалена от 1 милиард евро на 100 милиона евро.

След този отказ агентът на Кристиано се е свързал с ръководството на Ювентус, което от своя страна е предприело действия по привличането на Роналдо.

Съобщава се, че преди това Хулиен Лопетеги е разговарял с футболиста в опит да го убеди да остане в клуба, но новият наставник е срещнал категоричния отказа на Кристиано.

  Сподели
443