Албертини: С Анчелоти все едно Наполи взе Меси и Роналдо


И. Ангелов

Албертини: С Анчелоти все едно Наполи взе Меси и Роналдо

Назначаването на Карло Анчелоти начело на Наполи е равносилно на привличането на играч от ранга на Лео Меси или Кристиано Роналдо, смята бившият италиански национал Деметрио Албертини. Анчелоти пое отбора въпреки добрата кампания в Италия за Наполи, който почти до края бе в състезанието с Ювентус за титлата, докато Маурисио Сари сега се свързва с Челси след напускането си.

"Да вземеш Анчелоти е все едно да докараш Меси или Кристиано Роналдо. Той ще донесе такъв баланс, който е необходим в града, който понякога бива пометен от определени събития. Наполи загуби титлата защото нямаше баланс. Адзурите никога не показаха, че са по-слаби от Ювентус. Но те загубиха точки по пътя и тези, които имат опит в тези неща знаят кои точки са важни в дългосрочен план.

"Аз съм сигурен, че Карло ще успее да поеме напрежението и да задържи всички мотивирани. Той може да се нагоди към всякакви обстоятелства и ще донесе нови идеи на терена, както и в отношенията с медиите и феновете. В този смисъл аз мисля, че Анчелоти ще направи голяма разлика, защото Наполи може да се въодушеви много, а след това много да се депресира. Важното е, че Карло дойде в Наполи да печели, а не просто да се справи добре."

  Сподели
422