Милан завърши сезона с разгром срещу Фиорентина


Л. Михайлов

Милан завърши сезона с разгром срещу Фиорентина

Милан записа разгромен успех над Фиорентина с 5:1 в мач от последния 38-и кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Сан Сиро". Над всички беше Хакан Чалханоглу, който прати шестия в таблицата Милан директно в групите на Лига Европа за следващия сезон. "Червено-черните" си гарантираха шестото място в крайното класиране с актив от 64 точки. Момчетата на Дженаро Гатузо имаха нужда от точка, за да не участват в плейофите на ЛЕ, а директно в групите.

"Росонерите" изиграха силен мач, но "виолетовите" бяха тези, които откриха резултата чрез единствения си точен удар през първото полувреме. В 20-ата минута Федерико Киеза подаде за Джовани Симеоне и последният матира Донарума.

Чалханоглу изравни с удар от фаул в 23-ата минута. Патрик Кутроне в 42-ата минута донесе пълен обрат. Никола Калинич вкара за 3:1 в 50-ата минута. Отново Кутроне в 59-ата минута увеличи преднината на своя тим, а Джакомо Бонавентура вкара последното попадение за сезона на клуба в 76-ата минута, като оформи голямата победа.

  Сподели
520