Късен гол донесе равенството на Аталанта срещу Милан


Л. Михайлов

Късен гол донесе равенството на Аталанта срещу Милан

Милан си гарантира участие в Лига Европа през сезон 2018/2019 година. Тимът от Милано завърши наравно - 1:1 в гостуването на Аталанта от 37-ия кръг на Серия А.

"Росонерите" допуснаха изравнително попадение в 92-ата минута и ще трябва да треперят до последния кръг, за да се измъкнат от това да участват в предварителните кръгове на втория клубен турнир на Стария континент. При успех Милан си гарантираше шестото място, което дава няколко седмици по-дълга почивка на тима през лятото, а също така щеше да ги класира директно в групите на Лига Европа.

Първото попадение падна след точно час игра. Силен изстрел на Кесие спря в мрежата на Аталанта за 0:1. Халфът не отпразнува своето пето попадение от уважение към бившия си тим. Четири минути по-късно Толой остави тима си с човек по-малко, като си изпроси два жълти картона в рамките на 30 секунди. В 75-ата минута Монтоливо влезе остро в краката на Алехандро Гомес и беше пратен под душовете.

Така се стигна до 92-ата минута, когато резервата Йосип Иличич центрира, Абате остана под топката, а Масиело с глава стреля. Донарума изби с една ръка, но с другата си прати топката в мрежата за крайното 1:1.

  Сподели
786