Анонс на 36-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 36-ти кръг от Серия А

Наполи - Торино
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Наполи не издържа на напрежението в състезанието с Ювентус на върха и тимът загуби с 3:0 от Фиорентина в последната седмица. Нова загуба тук заедно с победа на "Старата госпожа" ще гарантира титлата на Юве. Предстои да видим дали вторият в Серия А е мотивиран да се бори до края.

Торино е подходящ противник защото няма победа в 4 мача и няма реалистична цел в сезона. Валтер Мадзари ще иска да извлече максимума срещу стария си работодател, обаче.

Гулам и Колибали ще липсват за домакините, а Лянко и Морети са аут за гостите. Наполи спечели последните си 3 домакинства и вероятно ще успее и тук, но състезанието за титлата може би приключи в Италия.

Прогноза: Наполи - Торино 2:0

 

Киево - Кротоне
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Киево няма победа в последните 6 мача и така се достигна до уволнението на четвъртия мениджър за сезона. Сега тимът е на 1 точка от безопасността, но изгледите не са оптимистични преди финала на сезона.

Кротоне намери формата на сезона си и така преди старта на двубоя се намира на 2 точки пред съперника си след поредни победи в лигата. Победа тук ще донесе 37 точки на тима, което ще гарантира спасение.

Очакванията на ръководството на домакините вероятно са новият мениджър да донесе нова енергия в тима за избягване на изпадането. Формата в момента обаче не предполага победа.

Прогноза: Киево - Кротоне 0:1

 

Дженоа - Фиорентина
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Дженоа няма победа в последните си пет гостувания, но пък за сметка на това у дома тимът спечели 3 поредни двубоя. По този начин тимът стои стабилно в средата на класирането.

Фиорентина прекрати поредица от три мача без победа с изключително представяне срещу претендента Наполи, с което почти сложи край на състезанието за титлата в Серия А. Сега за тима ще липсва наказания Лаурини, а освен него само Витор Уго е с контузия.

При домакините липсите са повече, но формата у дома е добра. Без реална цел Дженоа може и да не даде всичко за успеха, което ще помогне на надеждите на гостите за местата за Лига Европа.

Прогноза: Дженоа - Фиорентина 0:1

 

Лацио - Аталанта
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Лацио няма загуба в последните 8 мача и в тях спечели 5 пъти. Сега тимът е на 4 точки пред Интер на четвъртата позиция и ще иска да задържи тази преднина преди последния кръг, в който двата отбора се срещат.

Аталанта се намира на шесто място пред Фиорентина и Милан, и така води състезанието за местата в Лига Европа с тези отбори. Преди началото на този двубой обаче Лацио е фаворитът.

Имобиле, Раду и Пароло са контузени за домакините, а Калдара е с наказание за гостите. Аталанта показва добра форма с 3 поредни победи и вкарани поне по 2 гола в тях на противниците. В последните 4 кръга формата на двата тима е идентична, поради което везните са в полза на домакините.

Прогноза: Лацио - Аталанта 2:1

 

СПАЛ 2013 - Беневенто
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 16:00 ч.

Спал успя да победи Верона в един от директните сблъсъци за оцеляване на дъното миналата седмица. Сега тимът е на една точка над опасността. 

Беневенто вече изпадна, но без напрежението върху себе си тимът изигра вълнуващ двубой с Удинезе за зрелищно 3:3. В състава обаче има твърде много проблеми - наказани са Бриньола, Каталди и Лучони, а с контузии са още Антей, Джуричич, Гилерме, Д'Алесандро, Мемушай и Коста.

В 13 от последните си 16 мача Беневенто допусна поне по 2 гола. Спал не успя да спечели 10 от последните си 11 мача у дома, но тимът изглежда по-добре от противника и може да видим нов интересен двубой.

Прогноза: СПАЛ 2013 - Беневенто 2:1

 

Сасуоло - Сампдория
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 19:00 ч.

Сасуоло загуби от Кротоне в последния кръг и така не успя да си гарантира спасението математически. Въпреки това на 13-ата позиция тимът е на безопасно разстояние от 6 точки над дъното при 3 оставащи кръга.

Сампдория се намира близо до местата за Лига Европа, но формата не е постоянна с две загуби и две победи в последните четири кръга. Здравословно тимът е добре със само двама контузени в лицето на Муру и Алварес.

Сампдория загуби 5 от последните 6 мача на гости. Очаква се равностоен двубой в този случай между отборите.

Прогноза: Сасуоло - Сампдория 0:0

 

Каляри - Рома
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 21:45 ч.

Каляри спечели само 1 точка в последните 3 мача и в тях допусна 8 гола. Това е последният мач от кръга и това означава, че този отбор може да стартира мача от зоната за изпадане, а противникът не е никак лек.

Рома беше елиминирана от Шампионска лига през седмицата въпреки победата си с 4:2 над Ливърпул на "Олимпико". След двете срещи с англичаните "вълците" загубиха със 7:6, а сега концентрацията отново ще се премести над Серия А и максимално високо класиране.

В двата състава има някои проблеми. За домакините наказани са Кастан, Сигарини и Педро, а при гостите Жезус е с наказание, Карсдорп, Дефрел и Пероти са с травми.

Рома спечели последните си 3 мача в Серия А. В тях тимът вкара поне по 2 пъти на противниците си. Рома запази и 5 сухи мрежи в последните 7 гостувания. 

Прогноза: Каляри - Рома 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
574