Юве спечели дербито срещу Интер - двата тима направиха супер мач!


Л. Михайлов

Юве спечели дербито срещу Интер - двата тима направиха супер мач!

Ювентус се наложи с 3:2 при визитата си на Интер в "Дерби Д`Италия", което бе от програмата на 35-ия кръг в Серия А. Двата тима изиграха страхотен мач, в който имаше красиви положения и обрати.

Дъглас Коща откри резултата в 13-ата минута. Бразилецът остана зад защитата на "нерадзурите", след което с хубав диагонален удар прати топката в мрежата. Реферът използва видео асистент рефер, тъй като останаха съмнения за засада, но в крайна сметка такава не бе маркирана.

Две минути по-късно Весино получи жълт картон, след като настъпи с бутоните Манджукич. Секунди по-късно играчът на Интер беше изгонен, след като реферът гледа видео повторение на ситуацията.

Мауро Икарди (52) възстанови равенството. Аржентинският голмайстор беше точен с глава, когато засече центриране на Кансело от фаул. Андреа Бардзали си отбеляза автогол в 65-ата минута, давайки аванс на домакините.

В самия край обаче Юве обърна резултата в своя полза. Хуан Куадрадо се разписа в 87-ата минута. Той вкара много хубав гол, с удар от малък ъгъл - почти от аутлинията. Две минути след това Гонсало Игуаин направи обрата факт и оформи крайния резултат.

Юве продължава борбата за първо място и успяха да дръпнат отново с четири точки на Наполи преди гостуването на неаполитанците на Фиорентина. Интер пък се отдалечава от зона "Шампионска лига".

  Сподели
316