Лацио се възползва от грешките на Рома и Интер


Л. Михайлов

Лацио се възползва от грешките на Рома и Интер

Лацио се възползва от грешките, които допуснаха Рома и Интер. "Орлите" успяха да победят като гост Удинезе с 2:1 и изместиха от четвъртото място в Серия А Интер, който по-рано днес се издъни и загуби от Торино. Римският тим дори изпревари местния враг Рома по по-добри показатели и дори е на третото място в таблицата.

Удинезе поведе в резултата в 13-ата минута. Йенс Ларсен центрира в наказателното поле на Лацио, където Кевин Лазаня засече топката с глава и я вкара във вратата на Стракоша. В 26-та обаче лидерът на гостите Чиро Имобиле вкара дежурния си гол, след като беше на точното място да прати точен удар от малкото наказателно поле и изравни резултата на таблото.

Лацио осъществи пълния обрат в срещата десет минути по-късно. В 37-ата минута Имобиле комбинира с Луис Алберто, който прати топката в мрежата на неубедителния Бисари. През второто полувреме резултатът не бе променен и тимът на Симоне Индзаги взе важна победа преди дербито с Рома след седмица.

Така Лацио събра 60 точки и се изравни по този показател с Рома, които обаче са с по-лоши показатели по преки двубои. Удинезе пък продължи серията си от загуби и вече е на 13-то място с 33 точки.

  Сподели
273