Наполи изстрада за трите точки срещу Киево (видео)


Л. Михайлов

Наполи изстрада за трите точки срещу Киево (видео)

Наполи запази надежди да прекъсне хегемонията на Ювентус в Италия след инфарктна домакинска победа срещу Киево. Тимът от Неапол губеше с 0:1 до 89-ата минута, но направи страхотен обрат с попадения на Аркадиуш Милик и Амаду Диавара в самия край.

В 50-ата минута Фабио Депаоли закачи с ръка Мертенс, който падна в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана голаджията на Наполи, но Сорентино отби изстрела. В 73-ата минута се стигна до една грешка в защитата на домакините, която позволи на "летящите магарета" да осъществят бърза контра. Емануеле Джакерини пусна пас към Мариуш Степински, който сви надясно с хубав финт, а след това с чудесен удар матира Рейна - 1:0 за Киево.

Малко след това Калиду Кулибали стреля с глава в напречната греда. В 89-ата минута резервата Аркадиуш Милик изравни с глава - 1:1. В добавеното време Диавара бе точен за обрата и за радост на феновете по трибуните.

Наполи записа 24-а победа от 31 мача и събра 77 точки. Отборът, воден от Маруцио Сари, се доближи на четири точки от Ювентус при седем оставащи мача до края на сезона.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
212