Гатузо: Ще се опитаме да се класираме за Шампионска лига


П. Пенков

Гатузо: Ще се опитаме да се класираме за Шампионска лига

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо, който наскоро продължи контракта си с тима до 2021 година, сподели на официалната пресконференция преди сблъсъка със Сасуоло, че отбора ще продължи битката си до края на сезона - с цел финиширане на място, което ще им даде право на участие в най-големия европейски клубен турнир - Шампионска лига.

В момента "росонерите" изостават на 8 точки от Интер, който заема послдната позиция даващо право на участие в турнира. Въпреки това Гатузо смята, че всичко е възможно и тима трябва да продължи да се бори.

"Послените ни два сблъсъка бяха доста тежи, като според мен ние бяхме по-добрия отбор срещу Ювентус и Интер. Продължаваме да имаме същите цели. Ще се опитаме да се класираме за Шампионска лига, като ще се борим до самия край, докато това е математически способно. Не виждам причината, поради която трябва да се откажем. Ние сме млад отбор и би следвало да играем с изключителна мотивация във всеки двубой. Следващият съперник Сасуоло е отбор, който знае как да се справи успешно. Те знаят как да те заболи, когато са в атака. Те играят така нареченият "вертикален футбол", поради което трябва да бъдем много предпазливи. Трябва да се стремим да играем добре технически, но и това няма да бъде достатъчно. Сасуоло лесно може да ни затрудни. Те са силни в отбрана и могат да вложат положението ти още в следващия момент," сподели Гатузо.

  Сподели
197