Две дузпи помогнаха на Юве за успех срещу слабака Беневенто (видео)


Л. Михайлов

Две дузпи помогнаха на Юве за успех срещу слабака Беневенто (видео)

Ювентус направи поредната си крачка към удължаване на хегемонията си в италианския футбол. "Бианконерите" се наложиха с 4:2 при гостуването си на последния в класирането тим на Беневенто. Двубоят бе от програмата на 31-ия кръг на италианското първенство и се състоя на стадион "Чиро Вигорито“. 

Водачът в Серия А имаше затруднения, но въпреки това съумя да спечели трите точки. В герой за торинци се превърна Пауло Дибала, който блесна с хеттрик. В 16-ата минута Хуан Куадрадо свали топката за Дибала, който от границата на наказателното поле, с прекрасен изстрел, опъна мрежата зад Кристиан Пуджони. Домакините отговориха на удара в 24-ата минута. Тогавата Войчех Шчесни първо отрази удар на съперников играч, но топката попадна у Гилерме, който центрира и Шейх Диабате почти от голлинията засече топката в мрежата за 1:1.

В добавеното време на първата част и след намесата на системата за видеоповторения - съдията даде дузпа за гостите, която Дибала превърна в гол, давайки нов аванс на своя тим. Беневенто все пак не се даде лесно и успя да стигне до ново изравняване в началото на второто полувреме, когато Диабате засече с глава центриране от ъглов удар.

В 74-ата минута Ювентус отново излезе напред в резултата. Това се случи след отсъждането на втора дузпа в полза на “бианконерите". Появилият се в игра след почивката Гонсало Игуаин падна артистично в наказателното поле на домакините и реферът посочи бялата точка. Дибала изпълни хладнокръвно дузпата и оформи своя хеттрик. В последните минути Коста получи вдясно, направи пробив към центъра и с красив удар от разстояние вкара, фиксирайки крайния резултат.

До края на двубоя не се случи нищо интересно и Ювентус очаквано прибави нови три точки към актива си по пътя към преследваното от тима седмо поредно Скуде. Все пак "Старата госпожа" показа, че трудно се възстановява след тежката загуба от Реал Мадрид в Шампионската лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
187