Алегри напуска, Анчелоти може да поеме Ювентус?


Н. Гавазов

Алегри напуска, Анчелоти може да поеме Ювентус?

Ювентус разглежда възможността за привличането на Карло Анчелоти на поста старши-треньор на отбора, съобщава Corriere dello Sport. Според медията, веднага след домакинската загуба от Реал Мадрид в първия мач от четвъртфиналите на Шампионска лига, наставникът на "бианкинерите" Масимилиано Алегри е уведомил клубната управа за намерението си да напусне Ювентус след края на този сезон.

Това е накарало ръководството на "бианконерите" да планира сериозно преустройство на отбора. Съобщава се, че вече е започнала работа по търсене на наследник на 50-годишния Алегри и един от кандидатите за това е Карло Анчелоти, който остана без работа след уволнението си от Байерн Мюнхен през септември миналата година.

58-годишният Анчелоти вече работи с Юве в периода 1999-2001 година, но най-големи успехи постигна след това с Милан, Челси, ПСЖ, Реал Мадрид и Байерн. През миналия месец за него се появиха информации, че италианецът е определил приоритетните си места за продължаване на своята кариера, а именно, че той разчита да се върне в английската Висша лига. Очаква се, че следващият клуб на италианския наставник могат да станат Челси, Арсенал или Тотнъм.

Друго име, което се свързва с работа в "Старата дама" е това на Дидие Дешан, който в момента е начело на националния отбор на Франция. Френският специалист вече водеше торинци в най-мрачния период за клуба, през сезон 2006/07, когато тимът се състезаваше в Серия В, заради скандала "Калчополи".

Напомняме, че по-рано старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри съобщи, че следващото му работно място ще бъде зад пределите на Италия: "Планирам да се задържа в клубния футбол още пет или шест години. Определено ще се отправя зад граница, когато завърша работата си в Ювентус. Моят период в Италия завърши", което бе изтълкувано като намек, че специалистът ще се насочи към Острова. Според британски източници, това е намек от страна на Алегри, че е готов да поеме мениджърския пост на Челси.

  Сподели
91