Антонело: Интер трябва да се концентрира върху целите си


Н. Гавазов

Антонело: Интер трябва да се концентрира върху целите си

Генералният директор на футболен клуб Интер Алесандро Антонело разговаря с журналисти, пред които разказа за ситуацията в клуба към момента.

"Напускането на Сабатини? Това е избор, който бе продиктуван от лични причини и няма нищо общо с клуба. Интер трябва да продължава да остава концентриран върху целите си за сезона. Тук няма какво повече да коментирам", заяви Антонело.

"Сега е много отговорен момент от първенството на Серия А и за нас е много важно да запазим концентрация. Пред нас стои мач с Верона, а след това е миланското дерби, ето защо трябва да останем съсредоточени върху предстоящите двубои", добави функционерът.

"Интер прогресира? В това няма никакво съмнение. В мача с Наполи бяха забелязани положителни знаци, а в двубоя със Сампдория това се потвърди. Сега момчетата се подготвят за мача с Верона. Искаме да покажем в тази среща, че ние сме на верния път", завърши Антонело.

Напомняме, че по-рано през седмицата Валтер Сабатини напусна поста технически директор на клуба, а веднага след него това направи и Федерико Масара, което даде повод на част от италианската преса да съобщи, че Suning Group възнамерява да продаде Интер за 600  милиона евро. Както се предполагаше, тези новини се оказаха лъжливи и евтин начин за търсене на сензация, като по-късно бяха опровергани от източник от клуба и от китайската компания.

"Suning Sport Group ще продължава да инвестира в Интер и има петгодишен проект, който се изпълнява. В момента скаути следят Кевин Стротман. Тук ще дойде Де Врей със свободен трансфер, клубът възнамерява да закупи и Мемфис Депай. Следи се перспективен футболист от Испания, от когото се интересува Реал Мадрид. С Асамоа ще бъде подписан тригодишен договор.

Интер е първи в Италия по приходи от комерсиални дейности и е получил 95 милиона евро от ТВ права, при това без да играе в Европа. Не знам откъде се появяват тези слухове, може би от недоброжелатели от чужбина, но защо се популяризират от италиански медии? Suning Sport Group ще излезе с официално изявление, с което ще опровергае тези публикации, които не отговарят на истината", заяви източник от клуба по-рано през седмицата.

  Сподели
114