Жоржиньо е готов за трансфер във Висшата лига


Н. Гавазов

Жоржиньо е готов за трансфер във Висшата лига

Полузащитникът на Наполи Жоржиньо призна, че през лятото ще обсъди трансфер в един от клубовете от Висшата лига на Англия. 26-годишният футболист провежда чудесен сезон и стана цел за няколко английски клуба. Според различни източници, прогресът на бразилеца се следи от двата клуба от Манчестър, Ливърпул и Арсенал.

Жоржиньо все още не е определил къде ще продължи кариерата си, още повече, че Наполи претендира за титлата в Серия А. Но опорният халф е уверен, че може да бъде успешен и да се реализира в най-популярното първенство на планетата.

"Мисля, че мога да се адаптирам към Висшата лига. Всичко зависи от това, кои ще са съотборниците ми. Английските клубове предпочитат бързо да преминават в атака и високо да пресират. Ако един такъв отбор ме иска, аз смятам, че идеално ще си паснем", заяви Жоржиньо.

Масло в огъня наля и агент Жоао Сантош, който представлява интересите на играча.

"Дали бъдещето му е свързано с Англия? Той има определена ценност за Наполи, струва определени пари, които могат да си позволят само клубове от Висшата лига. Нещо повече, той не може да бъде продаден на клуб от Италия", заяви Сантош.

"Следят го големи клубове, а това е нормално, защото той играе на най-високо ниво за Наполи, а сега говорим за него като за играч от националния отбор", каза още агентът.

"Към моемнта не е постъпвало официално предложение за него. Жоржиньо мисли само за Наполи, а ние трябва да изчакаме края на сезона, за да направим определени изводи. Що се отнася до Наполи, от тях все още не сме получавали предложения за нов контракт. Пункт за откупване в новия договор? Тук не съм съгласен с тях. Наполи иска да му постави клауза от 100 милиона евро, докато ние сме готови само на 20 милиона. По-добре е въобще да няма такова нещо", завърши Сантош.

Напомняме, че през миналата седмица се появиха информации, че агентът е летял до Острова за среща с представители на английски гранд.

  Сподели
162