Алисон: Искам да спечеля трофеи с Рома


Н. Гавазов

Алисон: Искам да спечеля трофеи с Рома

Вратарят на Рома Алисон разказа за срещата си с Клаудио Тафарел и за адаптацията си към италианската Серия А. както е известно, бразилецът пристигна от Интернасионал през юли 2016 година, но прекара по-голямата част под сянката на Войчех Шчесни. Вратарят направи своя дебют за "вълците" в италианския елит в първия кръг от сезон 2017/18 срещу Аталанта и оттогава се представя много убедително, с което привлече вниманието на няколко европейски гранда.

"Родих се през 1992 година, за това не съм гледал много мачове с участието на Клаудио Тафарел. Но от това, което видях, аз си правя извода, че той е повече от професионалист", заяви Алисон.

"Срещнах се с него и за мен това бе огромна чест. Тафарел промени много в Бразилия, ставайки един от първите вратари, които дойдоха да играят в Европа. Тик нещата са различни, с краката се играе много повече. Аз също промених своя стил. В Рома много се харесва на полевите футболисти да взаимодействат с вратаря, тъй като те си го представят като още един играч. За това и много работих за подобряване на играта си с крака", каза още стражът.

"Първите няколко месеца в Италия бяха трудни, тъй като се наложи да се настройвам към друг метод на обучение. В Бразилия повече работих над интензивността и силовата работа за краката, докато в Италия трябва да съм по-техничен", добави бразилецът.

"Бих искал да спечеля трофеи с Рома, защото отборът го заслужава. Искам да съм част от това. Рома стана моят дом. Радвам се, че избрах отбор, който топло ме прие", завърши Алисон.

Напомняме, че вратарят е свързван с интерес от страна на Реал Мадрид, дори се заговори за оферта от 60 милиона евро на испанците, което веднага бе опровергано от спортния директор на Рома Мончи: "Алисон е само на 26 години, той има накъде да расте. Неговото присъствие на вратата осигурява спокойствие на целия отбор. Много сме доволни от него. Дали са постъпвали предложения за Алисон? Не. Разпространяват се много слухове, но Рома не е получавала никакви предложения",

 

  Сподели
516