Паволети: Аз бях миньонът на Наполи


П. Пенков

Паволети: Аз бях миньонът на Наполи

Нападателят Леонардо Паволети сподели своето разочаровние, че се е присъединил към Наполи с идеята да бъде водеща фигура за тима, но се е "превърнал в миньон" в очита на Маурицио Сари. Както знаете, след силния си сезон с Дженоа, Наполи взеха решението да привлекат Паволети, заплащайки 18 милиона евро за него в началото на миналата година. До момента обаче нападателят има само 10 изиграни мача с фланелката на клуба във всички турнири, като дори не успя да запише нито едно попадение в този период. 

Шест месеца по-късно, Наполи взе решението да отдаде под наем Паволети на Каляри и от тогава насам той успя да преоткрие себе си, отбелязвайки 24 гола.

"Заминах за Неапол с цел да бъда централна фигура, но се преврнах в миньон. Винаги трябва да приемаш нови предизвикателства. Ако не го направиш, то в крайна сметка няма да можеш да откриеш истинските си възможности. Мисля, че Наполи ще спечели трофея в Серия А," сподели Паволети.

Паволети премина под наем в Каляри на 30 август 2017 година. Съглашението за наема на играча е до края на сезона, като сардинци имат опция за закупуване на футболиста за 12 милиона евро, която е в сила до 1 август 2018 година. 28-годишният нападател по-рано защитаваше цветовете на Сасуоло, Варезе, Виртис Ланчано, Юве Стабио и други италиански клубове от низшите дивизии, преди да премине в Дженоа през 2015 година.

През септември 2016 година Паволети получи първа повиквателна за "Скуадра Адзура".

Според последни информации, Каляри възнамерява да активира опцията за закупуване на играча.

След 28 изиграни мача Каляри има 29 точки в актива си и заема 14-то място. Наполи е втори, със 72 пункта от 29 срещи.

 

  Сподели
333