Наполи и Рома намериха новия Алисон


Н. Гавазов

Наполи и Рома намериха новия Алисон

Наполи и Рома проявяват интерес към вратаря на Сао Пауло и младежкия национален отбор на Бразилия Лукас Пери. Информацията се появи на страниците на ESPN Brasil. Източникът уточнява, че Пери е един от най-талантливите млади бразилски вратари, макар че все още няма официален мач за първия отбор на Сао Пауло.

Стражът обърна вниманието към себе си по време на първенството на Южна Америка през миналото лято, където записа участие в 4 мача в състава на националния отбор на Бразилия до 20 годишна възраст. Още тогава той бе наречен "новия Алисон" по аналог на вратаря на Рома.

 

Действащият контракт на Лукас Пери със Сао Пауло е до 30 юли 2019 година. В съглашението няма опция за откупване.

Според ESPN Brasil, представители на двата италиански клуба вече са наблюдавали изявите на Лукас. Нещо повече - осъществени са контакти с представители на 20-годишния вратар. Интерес към бразилеца има от страна на Селта и Спортинг Лисабон, но испанци и португалци нямат шансове срещу Наполи и Рома в борбата за подписа на Пери, въпреки че "лъвовете" следят играча преди Копа Америка 2017 и първи от всички осъществиха контакт с Лукас.

 

Напомняме, че основният вратар на Наполи Пепе Рейна трябва да премине в Милан след края на сезона. Що се отнася до Алисон, интерес към него от страна на няколко европейски гранда и не е изключено титулярният страж на Рома да напусне клуба през лятото, макар че спортният директор на италианците Мончи увери, че стража ще остане във Вечния град. Именно това е причината римляните да търсят наследник на Алисон.

 

  Сподели
107