Валери Божинов стана собственост на Парма


П. Пенков

Валери Божинов стана собственост на Парма

Нападателят на Манчестър Сити Валери Боживнов официално стана собственост на Парма, след като италианците платиха 5 милиона паунда на гражданите. 24-годишният футболист прекара изминалият сезон под-наем в Дуковете, след като записа само 12 мача с фланелката на Сити. Божинов подписа с английският клуб пред май 2007 година преминавайки от Фиорентина, след като беше даден под наем в Ювентус.

Карариерата на българският национал в Манчестър Сити може да се опише като кошмар, след като той получи тежка контузия в коляното по време на градското дерби с Манчестър Юнайтед, като отсъстваше от терените в продължение на 5 месеца.

Ето какво заяви президентът на Парма Енио Тардини относно трансфера на Божинов: "Радостен съм да ви обяви успеха на сделката, която преследваме от миналия януари. Много съм щастлив. В дадени месеци цената на Божинов ту се вдигаше, ту спадаше. Но днес официалните документи пристигнаха. Ще анонсираме детайлите по сделката в сряда на официална пресконференция."

"Постигнахме споразумение със Сити. Благодарен съм на Валери, който наистина искаше да остане при нас в Парма. Детейлите по сделката ще бъдат установени между генералния директор Пиетро Леонарди и агента на играча," добавии Тардини.

  Сподели
147