Дибала няма да премине в Юнайтед през януари


Н. Гавазов

Дибала няма да премине в Юнайтед през януари

Ювентус няма да продаде своя нападател Пауло Дибала на Манчестър Юнайтед през зимата, но в бъдеще е готов да води диалог за звездата, започвайки от сумата 140 милиона паунда. По-рано през декември се появи информация, че мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо желае да добави атакуваща мощ на своя отбор и може да предложи 60 милиона евро за Дибала, за когото сезонът се развива не толкова ярко, както предишния.

Както става известно от The Independent, който се позовава на свои източници, 24-годишният аржентинец е привлечен от идеята да играе във Висшата лига на Англия, но Ювентус не възнамерява да бърза с продажбата на Пауло и няма да го пусне по средата на сезона.

Освен това, 60 милиона паунда изобщо не е сумата, на която Ювентус оценява своята звезда. Заинтересованите от Дибала клубове в лицето на Реал Мадрид, Барселона и Юнайтед вече са уведомени, че Пауло ще напусне Торино за сума, не по-малка от 140 милиона паунда. Много е вероятно заинтересуваните от аржентинеца клубове да наддават, за да спечелят подписа на играча, т.е. напълно е възможно Ювентус да договори трансфера на Дибала на стойност около 150-170 милиона паунда.

Впрочем, през февруари почитателите на английския футбол ще имат възможността лично да се запознаят с таланта на Пауло, тъй като Ювентус предстои да играе с Тотнъм в осминафиналите на Шампионска лига.

 

  Сподели
238