Втарарят на Беневенто се превърна в кошмар за Милан (видео)


П. Пенков

Втарарят на Беневенто се превърна в кошмар за Милан (видео)

Милан успя да си тръгне единствено с точка от визитата си на последния в подреждането - Беневенто, завършвайки наравно 2:2. Резултатът на "Стадио Чиро Вигорито" беше открит още през първото полувреме, като това се случи в 38-та минута, когато кълбото беше центрирано в наказателното поле на домакините. Последва моментно разбъркване, топката не беше изчистена от бранител на Беневенот, като в крайна сметка тя достигна до Бонавентура, който с точен удар с глава реализира за 1:0. 

В началото на втората част, новакът в Серия А успя да се върне в двубоя, изравнявайки резултата. Играчите на Роберто Зерби получи право да изпълнят корнер, топката достигна до играч на домакините, които отправи бомбено воле към Доннарума, който парира, но те се озова на крака на Пушкаш, който я изправи в мрежата за 1:1. Само 7 минути по-късно Никола Калинич се превърна в новия герой за "росонерите" успявайки да върне преднината на своя тим. Хърватският нападател получи топката от своя съотборник Бонавентура с мощен удар с глава записа името си сред голмайсторите. 

В 75-та минута гостите останаха и с човек по-малко, след като съдията Маурицио Мариани реши да покаже втори жълт картон на Романьоли за нарушение срещу противников играч. Когато по всичко изглеждаше, че Милан ще се тръгне с трите точки от тази визита, стражът на Беневенто Алберто Бриньоли се превърна в кошмара за италианския гранд. 26-годишният втарар реши да се включи в наказателното поле в последната минута, когато Беневенто получи правото на пряк свободен удар. Топката беше отправена към Бриньоли, който стреля точно с глава, изравнявайки резултата.

След изиграната среща Милан остава на 7-то място с актив от 21 пункта, докато Беневенто записа първата си спечелена точка за сезона и остава последен. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
371