Бенитес: Моуриньо е умен? Аз пък съм интелигентен


Н. Гавазов

Бенитес: Моуриньо е умен? Аз пък съм интелигентен

Новият старши треньор на Интер Рафа Бенитес смята, че може да постигне повече успехи с отбора, отколкото своя предшественик Жозе Моуриньо. Испанският специалист е наясно какво наследява, но въпреки всичко смята, че той ще отговори на очакванията на "нерадзурите" и ще задоволи претенциите им за красива игра.

"Трудно е да се подобри един печеливш отбор, но ние ще обърнем внимание на всички аспекти в работата си", заяви Бенитес пред италиански журналисти.

"Моуриньо каза, че е умен? Аз пък казвам, че щом съм дошъл тук, значи съм интелигентен. В състояние сме да спечелим шест трофея тази година. Имам нужния опит, но всички ние трябва да работим още по-усилено, защото тежките мачове започват през август", допълни Рафа.

"Какво е първото ми усещане от Италия? Тук всеки живее за футбола. Още в Сардиния, където бях на почивка, имаше журналисти, които ме чакаха пред хотела. Доволен съм", каза още Бенитес.

"Аз съм различен от Моуриньо. Той свърши много работа тук. А на мен ми харесва да играем добър футбол и да спечелим. Искам да си свърша работата както трябва. Ще направя всичко възможно, за да успеем. Горд съм, че съм треньор на Интер", продължава испанския специалист.

Както е известно, Моуриньо често бе критикуван от италианските медии за непривлекателния футбол, който показваше отборът му. Бенитес обеща обаче нещата да бъдат различни. Той каза също така, че иска ефективен футбол, базиран на испанския модел за победа.

"Манталитета тук е като в Испания. Най-хубаво е да покажем хубав футбол и в същото време да побеждаваме. Надявам се, че това ще бъде постигнато", завършва Рафа.

 

  Сподели
172