Кулибали: Маурицио Сари е гений


Кулибали: Маурицио Сари е гений

Бранителят на Наполи Калиду Кулибали похвали своя мениджър Маурицио Сари, определяйки го като "гений", след като успя да доведе тима до изключителен успеш старт на сезона. Наполи са спечели всички седем срещи от началото на новата кампания в Серия, което им отрежда лидерската позиция в подреждането пред Ювентус и Интер. Самия Клубали взе участие във всички седем победи на тима, поради което реши да отправи своите благодарности към Сари за гласуваното доверие. 

"Той ме преоткри, той ми вдъхна увереност. Той наистина е гений, поради това, че вижда неща, които другите не виждат. Той те кара да разбереш колко непредвидлив може да е футбола. Сари винаги има отговор на всеки поставен въпрос, като този отговор винаги е правилния. Той ни помага да мислим като едно цяло, а не като индивидуалности. Когато пристигна в клуба той ми заяви следното: Прави каквото ти кажа и ще се превърнеш в много важен играч". В момента се опитвам да сторя това, но знам, че мога да покажа повече. Накратко казано, футболът със Сари е математика," разкри бранителят. 


[email protected]
BIO

Пламен Пенков е роден в "Градът на 100-те войводи" - Сливен, където преминава голяма част от детството му. Завършва висшето си образование в УНСС - специалност "Икономика". Започва кариерата си във Futbol TV още през 2009 година, като в самото начало се занимава предимно с отразяването на някои от най-интересни футболни срещи за деня. Впоследствие се заема и с изработването на видео репортажи и колажи.

178