Андреа Пирло обяви края на кариерата си


И. Ангелов

Андреа Пирло обяви края на кариерата си

Легендата на Италия, Милан и Юветус Андреа Пирло обяви пред Gazzetta dello Sport, че с изтичането на договора му с Ню Йорк Сити през декември, той ще сложи край на кариерата си във футбола. В ексклузивно интервю пред изданието Пирло започна със споделяне на болка в коляното, която го измъчва от месеци:

"Тук където е сгъвката, вече нямам слуз. Когато Юве дойде на турне тук, аз отидох при техния доктор. Но няма какво да се направи."

Проблемите на Пирло го ограничиха до 15 срещи от възможни 32 в третия му сезон в Американската лига:

"Най-младите - Херера и Кинг, са в игра. На 38 години мисля, че е правилно да дам място на децата. Не, това не ме ядосва. Определено искам да помогна на другите и на треньора."

През декември договорът ти изтича, спираш ли?

"Просто разбираш, че времето е дошло. Всеки ден имаш физически проблеми. Не можеш да тренираш както би искал защото винаги има нещо. На моите години това не е добре. Не е като да можем да играем до 50. Ще правя нещо друго."

Мислил ли си за бъдещето?

"Все още не зная. Ще се върна в Италия през декември. Да помагам на Конте? Говорят се разни неща. Аз имам идеи, но ми дайте време да реша."

Много от предишните ти колеги избраха тази работа - Неста, Гатузо, Индзаги, Шева...

"Както и Гросо, Канаваро, Дзамброта, Одо. Всички. Дали аз мисля да тренирам? Не е казано, че като си бил добър играч, ще си добър треньор. Трябва да си готов и да се тестваш на терен. Трябва да запалиш огъня. Аз все още не съм готов.

По-добре ли е да започнеш от ниските нива като Неста, или като Индзаги от Милан?

"Няма правилен или неправилен начин. Всичко зависи от възможностите, които получаваш. Ако те повикат в първи отбор веднага, трудно е да откажеш. Аз повтарям - за момента нямам такива намерения. След 25 години във футбола аз ще съм вкъщи със семейството си. За да поддържам форма ще играя голф и тенис."

  Сподели
213