Матюиди отказал повече пари от Арсенал, Сити и Юнайтед, заради Юве


Н. Гавазов

Матюиди отказал повече пари от Арсенал, Сити и Юнайтед, заради Юве

Полузащитникът Блез Матюиди е отказал по-голяма заплата, за да премине в Ювентус, съобщават италиански източници. Напомняме, че французинът, който бе свързван с "бианконерите" още през миналото лято, най-после премина в лагера на италианския шампион през последния трансферен прозорец. Сделката бе на стойност 20 милиона евро и ще бъде платена на три транша. Предвидени са и бонуси в размер на 10.5 милиона евро, които ще бъдат платени в зависимост от количеството мачове, проведени от Матюиди.

Вчера Франс Футбол излезе с материал, че Матюиди е бил обект на интерес от страна на двата манчестърски гранда и на Арсенал, но категорично е отказал продължение на кариерата в Англия.

Сега се появиха още подробности по темата. Според информацията, трите английски гранда са предложили на Блез по-голяма заплата от тази в Ювентус, която играчът е отказал, за да сбъдне желанието си да играе за торинци. Нещо повече, представителите на Висшата лига са били готови да платят 30 милиона евро веднага и в допълнение да бъдат включени бонуси, чиято стойност не се назовава, но парижани са оставили решението за продължение на кариерата изцяло в ръцете на Матюиди.

 

  Сподели
85