Дунга поема Фиорентина след Световното?


.

Дунга поема Фиорентина след Световното?

Агентът на старши треньора на националния отбор на Бразилия Карлос Дунга - Антонио Календо не изключва вероятността неговият клиент да застане начело на Фиорентина след края на Световното първенство по футбол, когато изтича договора му с Футболната федерация на Бразилия, съобщава сензационната новина Football Italia.

Както е известно, сегашният наставник на флорентинците Чезаре Прандели ще поеме националният отбор на Италия, като подробностите за новата му работа ще бъдат уточнени допълнително, за сега става ясно само, че на 18 август той ще направи своя дебют начело на "Скуадрата" в приятелски мач.

Дунга защитаваше цветовете на "виолетовите" през 1988-1992 година. По-рано, сегашният селекционер на "селесао" винаги се е изказвал с топлота за времето прекарано във Фиорентина и не веднъж е споменавал, че има намерение да продължи треньорската си кариера в италианския отбор.

В голяма степен обаче какво ще стане с Дунга зависи от представянето на Бразилия на Мондиала. Напълно е възможно той да остане начело на отбора, след като Страната на кафето ще бъде домакин на следващото Световно първенство през 2014 година.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
188