Анонс на 27-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 27-ми кръг от Серия А

Рома - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 04.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Рома спечели важната среща с Интер в последния кръг и така увеличи разстоянието с Наполи на 5 точки. През седмицата обаче тимът не успя да съхрани добрата форма в Копа Италия при загубата от Лацио.

Наполи загуби инерцията си след онази загуба от Реал Мадрид в Шампионска лига преди три седмици, като последваха разочарования срещу Аталанта и Ювентус. Сега този отбор може да се окаже с единствена цел мястото около върха в Серия А след напускане на Шампионска лига и Копа Италия.

Откъм състави, Лучано Спалети може да разчита на всички свои играчи без дълготрайно контузения Алесандро Флоренци. При гостите Алан и Тонели са контузени, но се очакват и размествания с оглед слабите последни срещи за тима.

Наполи ще е под напрежение за добър резултат тук, докато Рома вероятно ще приеме и равенство. Последните 15 срещи у дома обаче бяха спечелени от "вълците" и се очаква формата да продължи.

Прогноза: Рома - Наполи 2:1

 

Сампдория - Пескара
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 04.03.2017г.
Час: 19:00
Съдия: Фабрицио Паскуа

Сампдория не успя да прескочи Киево и Торино след разочароващ равен с опашкаря Палермо в последния кръг. Равенството обаче означава и, че тимът разтяга поредицата си от мачове без загуба на 5 поредни срещи.

Пескара спечели първата си среща след като Зденек Земан пое отбора, но след това загуби и сега на 20-ата позиция изпадането е все по-голяма реалност. Двата тима в този двубой нямат проблеми в здравословен аспект, но домакините се определят като фаворити с оглед на формата на двата тима. 

Прогноза: Сампдория - Пескара 1:0

 

Аталанта - Фиорентина
Стадион: "Атлети Адзури дИталия", Бергамо
Дата: 05.03.2017г.
Час: 13:30
Съдия: Марко Гуида

Аталанта спечели срещу Наполи и така се намира на поредица от 5 победи. Заставайки на 3 пункта именно зад този отбор и с оглед на срещата в събота с Рома, Аталанта застава пред възможността да се изравни с третия в Серия А.

Фиорентина понижи формата си и надали феновете искат точно в този момент да гостуват на отбор в такава поредица от победи. В двата състава има по един наказан играч - Кеси за домакините и Сапонара за гостите.

Очаква се Аталанта да покаже пределна мотивация за спечелване на срещата, особено ако Наполи загуби ранната среща от кръга. Формата е впечатляваща, както и представянето на състава тази година. Фиорентина обаче притежава качество и не следва да се отписва.

Прогноза: Аталанта - Фиорентина 2:1

 

Емполи - Дженоа
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 05.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Емполи загуби последните три срещи, но въпреки това все още безопасността е факт заради дори по-лошата форма от трите отбора на дъното.

Дженоа е само на 4 точки пред съперника си на 16-ата позиция и формата на тима е равностойно трагична с тази на Емполи. За капак обаче Перин, Орбан, Велосо и Нинкович са контузени.

И двата тима може би чувстват, че са далеч от изпадане поради формата на отборите в дъното. Сега обаче тимовете могат да наранят директен съперник и да подобрят позицията си. И от двете страни ще се търси излизане от кризата.

Прогноза: Емполи - Дженоа 1:1

 

Торино - Палермо
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 05.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Торино се върна от 2:0 до 2:2 в последните минути, като така показа амбиции за класиране над 9-ата позиция, на която се намира в момента в сезона.

Собственикът на Палермо Маурисио Дзампарини се оттегли като президент на клуба и обяви продажба на отбора. Нов собственик не е обявен публично все още, но се очаква тимът да приеме изпадането към Серия Б и да изгради нов отбор.

Торо трябва да победи без проблеми тук.

Прогноза: Торино - Палермо 2:0

 

Кротоне - Сасуоло
Стадион: "Ецио Скида", Кротоне
Дата: 05.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Михаел Фабри

Кротоне имаше възможност да прескочи Палермо в дъното на таблицата, но вместо това тимът понесе пета поредна загуба в Серия А срещу Каляри.

Сасуоло загуби минимално от Милан у дома си в последния кръг, а формата на състава е противоречива след като три победи бяха последвани от три загуби в последните 6 кръга. В състава все още има проблеми с контузени и ще липсват Биондини, Магнанели, Лирола и Антеи.

Формата на Сасуоло на гости обаче е добра с три поредни победи, поради което се очаква и поредната такава тук.

Прогноза: Кротоне - Сасуоло 0:1

 

Болоня - Лацио
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 05.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Кармине Русо

Болоня беше близо до победа над Дженоа след 4-те си поредни загуби, но гол в последната минута донесе 1:1. Равенството обаче може да се приеме за подобрение на формата след лошата серия резултати. 

Лацио надви Удинезе в последния кръг, но още по-впечатляващото беше представянето през седмицата за победата над Рома с 2:0 в Копа Италия на полуфиналната фаза.

Самочувствието при Лацио ще е налице след като целта е класиране на мястото на Наполи, който започна да губи позиции на третото място. 

Прогноза: Болоня - Лацио 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244