Анонc на 18-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонc на 18-ти кръг от Серия А

Аталанта - Емполи
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 20.12.2016г.
Час: 21:45

Мечтата на Аталанта за европейските места може би вече чезне след като от добрата серия на тима изведнъж не остана и помен след две поредни загуби и равен в последните 3 кръга. Точката на "Сан Сиро" обаче може да се счете за позитивен резултат. Сега Аталанта е на 6-то място на 4 точки от росонерите.

Емполи се отдалечи от опасната зона на дъното след победа над Каляри в събота. Сега този отбор отвори разстояние от 5 пункта с последните трима. 

Домакините със сигурност ще искат да се върнат към победите след като в един момент се сравняваха с лидера в Серия А Ювентус по форма. 

Прогноза: Аталанта - Емполи 1:0

 

Интер - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 21.12.2016г.
Час: 21:45

Интер спечели в два поредни кръга и сега чувството в отбора е, че Стефано Пиоли може би намери разрешение за отбора си с новата схема на игра. Очаква се сериозен тест за новата подредба тук срещу Лацио.

Гостите победиха Фиорентина в понеделник и може би тимът е сериозен кандидат за завършване в топ 3. Още една победа срещу голям отбор не само може да помогне в класирането, но и може да затрудни шансовете на Интер за европейските турнири.

Лацио се намира в по-напреднала фаза по отношение на своя проект от домакините, макар че наскоро загуби от градския съперник Рома. И двата отбора не могат да разчитат на равенство, което ще отвори срещата и може да видим голове в този мач.

Прогноза: Интер - Лацио 2:3

 

Каляри - Сасуоло
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 22.12.2016г.
Час: 21:45

Каляри успя да вземе само една точка в последните три кръга, но на 15-ата позиция в класирането този отбор се намира на безопасно разстояние от битката на опашката.

Сасуоло преживя трудни моменти този сезон с включването си в Европа, и сега тимът се намира на 3 точки зад противника си. Съставът все още трябва да работи по възстановяването си след като се доказа, че дълбочината липсва. Преди зимната почивка обаче тимът трябва да спре да губи точки от посредствени отбори с оглед на показаното миналата година.

Прогноза: Каляри - Сасуоло 0:0

 

Фиорентина - Наполи
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 22.12.2016г.
Час: 21:45

След като загуби гостуванията си на Дженоа и Лацио, Фиорентина вече е на 7 точки от 5-ата позиция в таблицата. Това класиране може и да е сравнително добро за тима, но е разочарование с оглед поставените цели и мястото на Пауло Соуса може би започва да се клати.

Наполи унижи Торино в последния кръг след като водеше с 3:0 на почивката и спечели при 5:3 в крайна сметка. Въпреки моментното връщане на Торо в мача победата на Наполи никога не изглеждаше под въпрос и тази форма е добра в преследването на Рома и Юве на върха.

Гостите са фаворити в този мач с оглед на формата, която Фиорентина понижи значително в последните седмици. Фиорентина обаче се намира в добро здраве и може да предложи предизвикателство.

Прогноза: Фиорентина - Наполи 0:2

 

Палермо - Пескара
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 22.12.2016г.
Час: 21:45

Палермо някак победи с 4:3 Дженоа след една от най-лошите поредици от загуби в лигата, а драматичната победа ще е важна за връщането на малко от самочувствието в отбора преди този важен мач с последния в класирането.

Пескара не показва никакво подобрение в играта си и бе победена с 3:0 от Болоня в последния кръг. Тази загуба може да се окаже и последната среща с Маурисио Одо начело на тима. 

Палермо все още няма победа у дома през кампанията и това е най-добрата възможност да го постигне в целия сезон. 2 поредни победи точно преди зимната пауза могат да направят чудеса за отбора във втората половина от кампанията.

Прогноза: Палермо - Пескара 0:0

 

Рома - Киево
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.12.2016г.
Час: 21:45

Рома вече се намира на 7 точки зад Ювентус след минималната загуба от лидера с 1:0. "Вълците" се справиха сравнително добре срещу Старата госпожа, но бианконерите не позволиха много положения пред вратата си.

Киево спечели в два кръга поред и затвърди мястото си в топ 10, което не е много далеч от челните 6 позиции. Срещу втория в класирането обаче Киево вероятно не храни огромни надежди за трети пореден успех в Серия А.

Рома ще иска да завърши годината с победа и вероятно ще даде всичко за трите точки. В състава доста играчи са под въпрос, но дълбочината в състава е на ниво за справяне със ситуацията.

Прогноза: Рома - Киево 1:0

 

Сампдория - Удинезе
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 22.12.2016г.
Час: 21:45

Сампдория загуби в последните два кръга и така заличи няколкото добри представяния в последните месеци, които им позволиха покачване в горната половина на класирането. 13-ата позиция е под поставените цели от началото на сезона и тимът ще търси подобрение до края на сезона, вероятно търсейки и промени след почивката през зимата.

Удинезе се намира само на 2 точки пред противника, но формата е противоположна на тази на домакините с 3 поредни победи в последните седмици. Удинезе може би се представя малко по-добре от миналата година, но целите са по-високо.

Очаква се равностоен двубой и може би наченки на някои тактически промени от двете страни с оглед нуждата от подобрение във втората половина на сезона. Удинезе трябва да се възползва от по-добрата си форма и да напредне в класирането.

Прогноза: Сампдория - Удинезе 1:1

 

Торино - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 22.12.2016г.
Час: 21:45

Торино не започна срещата с Наполи правилно и до почивката изоставаше с 3 гола, преди да покаже подобрение в играта за почетна загуба, допускайки обаче на 5 пъти. Така загубите на тима станаха 3 поред и почивката вероятно ще дойде в най-добрия момент за този отбор.

Дженоа неочаквано загуби от един от най-слабо представящите се отбори в лигата в лицето на Палермо, който победи с 4:3. Формата на тима на 12-ата позиция е противоречива този сезон и Дженоа е трудно предвидима. 

Торо показа срещу Наполи във втората част, че може да победи големите с 3 гола за 45 минути. Проблемът е допускането на голове във вратата на Джо Харт, който не получава голяма подкрепа от хората пред себе си.

Прогноза: Торино - Дженоа 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200