Буфон: Може би ще се пенсионирам към 65-годишен


И. Ангелов

Буфон: Може би ще се пенсионирам към 65-годишен

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон даде ясно да се разбере, че отказването от футбола е далеч от неговото съзнание на този етап в кариерата, като той се пошегува, че може да играе до 65-годишна възраст. Италианецът става на 39 години този януари и има договор с Ювентус до края на следващия сезон:

"Все още не се чувствам като стар човек на 38 години. Дали ще кажа довиждане на играта след 10 години или 15 години? Кой знае, може да се пенсионирам на 65-годишна възраст.

"Не съм губил много в живота си, но загубите ме научиха на много повече от победите. Когато загубя аз се фокусирам над уменията на противника и грешките, които правя. Не търся оправдания и това е правилно. Правил съм много грешки и все още правя грешки, но не се срамувам да търся причините за тях.

"На 13 години аз отказах да поема пътя на наркотиците. Един тип в Парма ми предложи такива за да се забавляваме. Аз му отказах и 3 години след това той умря поради предозиране. Аз вярвам в това да правиш правилните неща, това е характерът ми."

  Сподели
114