Анонс на 17-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 17-ти кръг от Серия А

Емполи - Каляри
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 17.12.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Равен с Болоня беше достатъчен на Емполи да застане на две точки над опасната зона на дъното след като Кротоне победи Пескара и застана на 18-то място в Серия А.

Каляри загуби отново в последния кръг след 5:0 от Наполи. Този отбор има най-лошата защита в първенството, но за момента това не е проблем с оглед на разликата от 11 точки до опасността.

Очаква се балансиран двубой между тези отбори, които не се намират в най-доброто си състояние. Каляри обаче спечели 16 от 20-те си точки актив у дома, което е добра новина за Емполи тук.

Прогноза: Емполи - Каляри 1:0

 

Киево - Сампдория
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 18.12.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Мариани

Киево успя да вземе три точки на гости в Палермо миналата седмица и това остави тима в горната половина на класирането. За момента съставът покрива очакванията и целите, поставени преди началото на годината. 

Сампдория се намира на равни точки с опонента си, а този отбор се намираше на добра поредица резултати преди последния кръг и Лацио. Ръководството и тук трябва да е доволно от постиганото в сезона.

И двата отбора играят без напрежение и може да видим една освободена среща и голове. Киево играе добре организирано докато Сампдория ще иска отново да се върне на добрия път.

Прогноза: Киево - Сампдория 2:2

 

Наполи - Торино
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 18.12.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Наполи се разправи с Каляри с 5:0 в последния кръг и изглежда намира най-добрата си форма.

Торино загуби дербито с Ювентус след като поведе в резултата с 1:0 за крайното 3:1. Това беше втора поредна загуба в елита на Италия, и сега възможността за подобряване на резултатите отново ще е трудна.

Наполи е фаворит в срещата, но Торино показва нужното качество и обикновено изненадва в ранните етапи на мачовете срещу топ отборите. Очаква се победа за домакините, които набират скорост.

Прогноза: Наполи - Торино 2:1

 

Пескара - Болоня
Стадион: "Адриатико", Пескара
Дата: 18.12.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Пескара загуби от Кротоне в последния кръг, което беше твърде негативен резултат за този отбор в битката за оцеляване. Сега на 19-та позиция шансовете за излизане от последните три отбора все още са налични, но играта трябва да се подобри.

Болоня пропусна възможността да напредне над опасната зона след като постигна само равен с Емполи в последната седмица. Все още разликата с дъното е 8 пункта, но при един по-лош период тимът може да се окаже въвлечен в битката.

Домакините трябва да започнат да рискуват и да търсят точки. Те имат домакинството на своя страна срещу отбор, който също понижи формата си.

Прогноза: Пескара - Болоня 0:1

 

Удинезе - Кротоне
Стадион: "Дачия Арена", Удине
Дата: 18.12.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Жуан Лука Сачи

Удинезе победи Аталанта в последния кръг за втора поредна победа в Серия А. Постижението не е за подценяване с оглед на формата на Аталанта в последните месеци, макар за трите точки от значение да беше и дозата късмет в двубоя.

Кротоне победи за втори път в сезона срещу Пескара благодарение на късен гол. Фаворитът за изпадане сега се намира на 2 пункта от излизане от тройката на дъното и това е повод за оптимизъм с оглед на началото на кампанията.

Гостите ще са в настроение, а още от първия мач за сезона беше ясно, че те нямат какво да губят в Серия А. Ентусиазмът от потенциала за спасение може да донесе още добри резултати, но и постигнатото от Удинезе в последния кръг ще е повод за гордост.

Прогноза: Удинезе - Кротоне 2:1

 

Дженоа - Палермо
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 18.12.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Пайрето

Дженоа успя да вземе 1:0 срещу Фиорентина в последния кръг и сега може да надгради срещу последния в таблицата.

Палермо се намира на поредица от 9 загуби, като победата липсва в този тим от 11 кръга. У дома този отбор не спечели дори точка този сезон, а всичко казано до тук води до извода за най-слабия отбор в елита. Спасението изглежда далечна мечта понастоящем, а и не може да се каже, че ще бъде заслужено.

Домакините определено са фаворити тук и трите точки ще ги приближат до европейските места.

Прогноза: Дженоа - Палермо 3:0

 

Лацио - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 18.12.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Лацио се върна след загубата на дербито с Рома като победи Сампдория в последната седмица. Тимът трябва да докаже, че спънката в дербито не е наранила увереността в топ класиране и победа ще подобри дистанцията с Фиорентина в горната част на класирането.

Фиорентина загуби срещу Дженоа в четвъртък. Сега тимът е на добра позиция и на 5 точки от петото място в Серия А. Лацио се явява директен опонент за европейските позиции и срещата е от изключителна важност. В тима контузени няма и оправдания не трябва да има.

Лацио ще цели отдалечаване от преследвачите и печелене на точки срещу топ отборите, докато Фиорентина има да догонва своя противник. Домакините ще играят с по-малко напрежение, което също ще има значение тук.

Прогноза: Лацио - Фиорентина 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
457